LUKSUZ

Hotel koji korača stazom sjaja i luksuza

U ponudi ima 391 sobu za goste, koje dolaze s akcentima od 24-karatnog zlata

Avaz.ba

17.12.2018

Prigodno nazvan, hotel “Emerald Palace Kempinski Dubai” definitivno korača stazom sjaja, vrtoglavih proporcija i luksuza koji Dubai njeguje. Ovaj posjed, koji je otvorio vrata krajem prošlog mjeseca, gleda na tirkizne vode zaljeva s jedne strane i na svjetla grada s druge. Inspiriran evropskim palačama iz 18. stoljeća, ovaj hotel posjeduje neoklasični eksterijer, koji je u interijeru dobio svoju ekstremnu verziju.



Goste dočekuje masivni luster. Yahoo

Unutar hotela, goste dočekuje masivni luster, napravljen od 40.000 kristala “Swarovski”, koji je u društvu ružičastih stubova, napravljenih od najfinijeg portugalskog mermera. Hotel u ponudi ima 391 sobu za goste, ukrašene 24-karatnim zlatom te dekorativnim tapetama od damaska, dok su uzglavlja kreveta od srebrene ili zlatne svile.

U sastavu hotela je i 10 samostalnih vila, koje su definitivno najluksuzniji vid smještaja. Raspoređene oko bašta u stilu Versaja, svaki od ovih prostora sa četiri spavaće sobe posjeduje raskošni dekor te privatni krovni bazen i spa sobe, kao i batlera.


Uzglavlja kreveta od srebrene ili zlatne svile. Yahoo

Raskošna atmosfera primjetna je u cijelom hotelu, od privatne plaže duge 500 metara do spa centra, koji ima čak 23 sobe za tretmane, dva spa apartmana i najveći zatvoreni bazen ovog grada. Osim toga, dio hotela čini i osam restorana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.