MUKE Od očevog bogatstva dobiva samo 8,10 dolara dnevno

Sin bokserske legende Muhameda Alija živi u bijedi

Svakog dana mora raditi teške fizičke poslove kako bi uspio sakupiti dovoljno sredstava za život

Avaz.ba
04.01.2019 22:39

Ali mlađi: Radi teške fizičke poslove kako bi preživio

Foto: Mirror

Četrdesetšestogodišnji Muhamed Ali mlađi (Junior), sin bokserske legende Muhameda Alija (Muhammad), živi posljednjih godina u siromaštvu, preživljavajući kao nekvalificirani radnik u Majamiju. Iako od cjelokupnog očevog bogatstva dobiva svega 8,10 dolara dnevno, Ali mlađi svakog dana mora raditi teške fizičke poslove kako bi uspio sakupiti dovoljno sredstava za život.  

Uklanja korov

Nakon smrti legendarnog boksera Muhameda Alija 2016. godine, iza njega je ostalo bogatstvo od čak 55 miliona dolara, a većina novca potječe od prodaje prava na njegovo ime. Iako se nakon očeve smrti nasljedstvu nadalo njegovih osam kćerki i dva sina, ipak je većina nasljedstva pripala Alijevoj bivšoj supruzi Alis Loni (Lonnie).

- Kosim travu, vučem živicu, uklanjam korov, čistim roletne i oluke - rekao je Ali mlađi u jednom intervjuu.

Razlog za težak život Muhamed Ali mlađi vidi u tome što Loni upravlja njegovim nasljedstvom pa tako Ali mlađi mjesečno dobiva svega 1.000 dolara, od čega 700 dolara troši na kiriju, a ostatak od 300 mu nije dovoljan da preživi mjesec, zbog čega je prinuđen da radi dodatne poslove.

  •  U zagrljaju oca, slavnog boksera
    U zagrljaju oca, slavnog boksera Foto: (Mirror)

– Kako nemam bankovni račun, moram platiti proviziju za plaćanje čekova. Samo pokušavam da prođem kroz to - kazao je Ali mlađi.

 Supruga se odselila

Ipak, da priča ima dva kraja, govore i izjave bivše supruge Alija mlađeg Šakire (Shaakira), koja ga je svojevremeno optužila da je nakon očeve smrti pobjegao od kuće s nekoliko miliona dolara. Nakon što ih je brzo potrošio, pokušao se vratiti kući, ali je ona odlučila da se s kćerkama odseli u Čikago.

Razlog nesigurnog života Amerikanaca je spor s udovicom Muhameda Alija Loni. Ova 61-godišnjakinja izvršava oporuku slavnog boksera i ne odobrava Aliju mlađem više od 700 dolara za stanarinu i 300 dolara za život mjesečno.

NA VRH