BIZARNO

Šest sati pjevala pjesme Vitni Hjuston, pa izbačena iz aviona

Najčudnije situacije zbog kojih su piloti morali prizemljiti avion

Iz ovih čudnih razloga putnici su izbačeni iz aviona. Ilustracija

Avaz.ba

4.1.2019

Gotovo svakodnevno se dešava da se neki avion prijevremeno prizemlji zbog neprimjerenog ponašanja nekog od putnika. Evo nekih najluđih slučajeva… 

– Policija je morala da pretraži prtljag putnika WestJet aviona, koji je prinudno sletio u Saskatun, zato što je misteriozno nestao megafon koji u vanrednim situacijama koriste stjuardese. Ispostavilo se da je krivac 29-godišnji Džejk Majkl Pjasentini (Jake Michael Piasentinni), koji je policiji priznao da je popio “koju čašicu više”. Zbog krađe je morao da plati kaznu od 3,592 eura.

– Glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) izbačen je iz American Airlines aviona 2011. nakon što je navodno odbio da prestane da igra igru. Boldvin je navodno počeo da urla na stjuardese, kada su ga zamolile da isključi sve električne uređaje, zbog polijetanja. Nakon kraće rasprave morao je da ode prije polijetanja aviona.

– Pjevač grupe Green Day, Bili Džo Armstrong (Billie Joe Armstrong), nosio je pantalone spuštene do pola zadnjice, zbog čega su mu stjuardese Southwest Airlinesa zabranile da uđe u avion. Avioprevoznik se kasnije izvinio i ponudio novu rezervaciju.

– Amerikanka Niki Gezli (Nikkie Geslee) putovala je Frontier Airlinesom od Denvera do Memfisa, noseći sina u “kengur” nosiljci za bebe. Stjuardese su joj rekle da beba ne smije biti u tom položaju tokom leta i da mora biti u majčinom krilu. Iako je “na prvu loptu” pristala da ih posluša, kasnije je rekla jednoj od stjuardesa: “Naravno da ću vas poslušati, učinit ću sve što kažete, jer ste vi kraljica ovog aviona”. Stjuardesa je to shvatila kao uvredu i izbačena je s leta.

– Putnica Lisa Karter Najt (Lisa Carter Knight) tvrdi da je izbačena iz Jet Blue aviona u Filadelfiji, jer je postavila slike iz aviona na Twitter i komentirala da je pilot podvrgnut alkotestu. Pilot je prošao alkotest, ali je Karter Najt ipak izbačena s leta.

– Putnica je odlučila da iskoristi činjenicu da je niko u avionu ne može ignorirati, kako bi šest sati pjevala pjesme Vitni Hjuston (Whitney Houston). Ipak, pilot je na pola puta tokom hita “I will always love you” odlučio da prizemlji avion i raspjevanu putnicu ostavi u Kanzas Sitiju.

– Jedan 27-godišnji Francuz izbačen je iz aviona koji je letio iz Pariza ka Dalasu, zato što su stjuardese procijenile da suviše neprijatno miriše. Navodno mu je sugerirano da se istušira. Putnik je kasnije rekao da se zapravo pretjerano naparfemisao i tužio je American Airlines.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.