PAKISTAN

Stjuardese moraju biti mršave ili slijedi otkaz

Kompanija samo gledala da održi nivo usluga na koje je navikla svoje putnike, kazao Tajvar

Obavljat će se kontrola težine kabinskog osoblja. Ilustracija

Avaz.ba

11.1.2019

Kabinsko osoblje pakistanske aviokompanije „Pakistan International Airlines“ (PIA) ostalo je u šoku kada im je poručeno da smršave ili će u suprotnom dobiti otkaz. Iz kompanije su početkom januara poslali uposlenicima dopis u kojem ih obavještavaju da je dosadašnja tolerancija viška težine smanjena na nultu toleranciju shodno pravilima o težini osoblja.   

- Ako se posada našla iznad 30 posto od željene težine nakon 31. januara 2019. godine, bit će prizemljena i upućena u medicinski centar u sklopu kompanije zbog tretmana gubitka kilograma sve dok težinu ne dovedu na željeni nivo. Od sada će se u svim baznim stanicama obavljati kontrola težine kabinskog osoblja, dok će se svi podaci čuvati zbog daljnjeg istraživanja - poručili su iz ove kompanije zaposlenima.

Saopćenje je na 1.800 adresa poslao direktor službe letenja Amir Bašir. Portparol ove kompanije Meshud Tajvar potvrdio je da je ovo obavještenje tačno, ali da se radi o redovnoj rutinskoj stvari.

- Niko ne bi volio imati bucmastu posadu u avionu - rekao je on, dodajući da je kompanija samo gledala da održi nivo usluga na koje je navikla svoje putnike, a to je da su stjuardese mršave, pametne i zgodne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.