BRUTALNO

Bolesni predator silovao, davio i zapalio djevojčicu, a majka mirno posmatrala

Vlasti pretpostavljaju da su gnusni zločini posljedica sukoba među bandama u koji je majčin momak bio umiješan

Bejbisiterka Džesika Keli. Metropolitan Detention Center

The Sun

10.1.2019

Bejbisiterka Džesika Keli (Jessica Kelley), jedna od troje ljudi umiješanih u užasno ubistvo djevojčice Viktorije Martens (Victoria Martens) u Novom Meksiku 2016., prihvatila je nagodbu – jedan dan prije početka suđenja, prema riječima njenog advokata, mogla bi izaći iz zatvora za 20 godina, javlja "The Sun".

Desetogodišnja Viktorija je ubijena u svom domu u Albukerkiju (američka savezna država Novi Meksiko), a ubice su njeno tijelo umotale u deku i zapalile.

Keli i njen rođak Fabijan Gonzales (Fabian Gonzales), koji je i dečko žrtvine majke, prvobitno su optuženi za silovanje i ubistvo djevojčice, dok je njena majka Mišel Martens (Michelle Martens), zavisnica od metamfetamina, navodno posmatrala zločin, prenosi "Blic.rs".

Majka je ispričala policiji da je gledala kako Keli i Gonzales siluju i ubijaju dijete, ali u junu, u nedostatku dokaza o tvrdnjama žrtvine majke, neočekivano su oborene optužnice za ubistvo protiv troje osumnjičenih. 

Kako je ranije rekao tužilac okruga Bernaliljo (američka savezna država Novi Meksiko) Raul Torez (Torrez), “dijelovi slagalice se naprosto ne uklapaju”, a priča o tome da su Keli i Gonzales silovali i ubili Viktoriju “naprosto nije istina”.

DNK nađen na tijelu djevojčice pripada četvrtoj osobi, muškog spola, a podaci sa mobilnih telefona pokazuju da ni majka, ni njen dečko Fabijan Gonzales nisu bili u stanu u trenutku djevojčicine smrti.

Kelijeva je u ponedjeljak priznala krivicu za zlostavljanje djeteta koje je dovelo do smrtnog ishoda, ometanje dokaza i težak napad u ponedjeljak, a njen advokat je izjavio da bi mogla da izađe iz zatvora za 20 godina.

Majka Mišel je priznala krivicu za zlostavljanje djeteta prošle godine i čeka presudu – između 12 i 15 godina zatvora.

Gonzales još čeka suđenje, dok policija traga za četvrtim osumnjičenim.

Tužilaštvo vjeruje da je upravo taj misteriozni muškarac ubio Viktoriju, a kako se navodi, užasni zločini su vjerovatno počinjeni dok je Kelijeva čuvala djevojčicu. Oni pretpostavljaju da su gnusni zločini posljedica sukoba među bandama u koji je Gonzales bio umiješan. Gonzales poriče bilo kakvu ulogu u ubistvu.

Obdukcija je pokazala da je djevojčica bila žrtva davljenja, da su joj davali alkohol i da je imala spolno prenosivu bolest.

U vrijeme kada je djevojčica ubijena, Keli je bila na uvjetnoj slobodi nakon što je optužena za silovanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.