AUSTRALIJA

Nije mogla svezati pojas: Smršavila čak 62 kilograma i sada izgleda savršeno

Ova majka dvoje male djece je svakodnevno jela brzu hranu i velike porcije kod kuće skuhane hrane, sladoleda i čokolade

Australka Zoi Batčelor imala 127 kilograma. Facebook

Espreso.rs

10.1.2019

Australka Zoi Batčelor (Zoe Batchelor) iz Melburna izgubila je nevjerovatnih 62 kilograma i sedam veličina odjeće. Prije drastične promjene Zoi je bila morbidno gojazna s ukupno 127 kilograma, a nosila je veličinu farmerki 54.

Ova majka dvoje male djece je svakodnevno jela brzu hranu i velike porcije kod kuće skuhane hrane, sladoleda i čokolade.

Danas, nakon odluke koja joj je promijenila život, ima 65 kilograma i nosi veličinu broj 38, a to je postigla promijenivši svoju ishranu. Ona je zamijenila slatkiše i brzu hranu vitkim proteinima, povrćem i zdravim ugljikohidratima.

Batčelor: Nikad prije nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla smršam. Facebook

Nakon što je pokušala s raznim dijetama i nije uspjela smršaviti, Batčelor je nakon konsultacija s doktorom, 2017. godine, otišla na operaciju ugradnje želudačne kile.

- Nikad prije nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla smršaviti. Ali nakon što sam razgovarala s prijateljicom koja ju je imala i vidjela rezultate koje je postigla zahvaljujući operaciji, bila sam zapanjena. Sve drugo sam već probala, pa sam pomislila zašto i to ne bih pokušala - prisjeća se.

Njen suprug i djeca bili su joj glavna motivacija za skidanje 62 kilograma. Sada Zoe više ne mora da se boji da će je u avionu uloviti s otkopčanim pojasom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.