POTVRĐENO Džek Šeperd uhapšen u Gruziji

Muškarac osuđen za ubistvo djevojke, nakon višemjesečnog bijega predao se policiji

Optužen je u maju prošle godine na šest godina zatvora, za njim je izdata i međunarodna potjera

Avaz.ba
23.01.2019 20:49

Džek Šeperd

Foto: Ilustracija

Muškarac osuđen za ubistvo svoje djevojke u Velikoj Britaniji koja je poginula dok je on upravljao gliserom, predao se nakon nekoliko mjeseci bijega policiji u Gruziji, javlja BBC.

Džek Šeperd (Jack Shepherd) osuđen je u maju prošle godine na šest godina zatvora zbog ubistva iz nehaja 24-godišnje Šarlot Brovn (Charlotte Brown). Nije bio prisutan na suđenju jer je tokom sudskog procesa boravio u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije.

Graham Brovn (Brown), otac poginule djevojke, rekao je: "Upravo su me obavijestili da je Džek Šeperd uhapšen u Gruziji."

Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije prethodno je za BBC izjavilo kako sarađuje s britanskom policijom i kako zajedno pokušavaju pronaći gdje se nalazi bjegunac Šeperd. 

Prema trenutno važećem diplomatskom sporazumu između Gruzije i Velike Britanije, Britanija ima pravo tražiti izručenje Džeka Šeperda.

Nakon što su se upoznali na mrežnoj stranici OkCupid, Shepherd je 8. decembra 2015. godine izveo Šarlot Brovn (Charlotte Brown) na večeru, a nakon toga je odveo na gliser. 

No gliser je oko ponoći udario u granje te su oboje pali s broda u vodu u blizini mosta "Wandsworth" na rijeci Temzi.

Spasioci su pronašli Šeperda kako se drži za trup broda, a beživotno tijelo Šarlot izvukli su iz vode kod grada Klaktona. Rezultati posmrtne obdukcije pokazali su da je Šarlot umrla zbog predugog boravka u hladnoj vodi.

Šeperd se pojavio na sudu 26. januara, kada se izjasnio da nije kriv za ubistvo iz nehaja.

Sudac Ričard Marks (Richard) pustio ga je na slobodu dok traje suđenje, ali se Šepard nakon toga nije pojavio na sljedećem ročištu u maju.

Nakon što je osuđen za ubistvo, za Šeperdom je izdata i međunarodna potjera.

NA VRH