ISPOVIJESTI

Supruga najvećeg svjetskog dilera kokaina otvoreno: Divim se El Čapu kao ljudskom biću

Ova 29-godišnjakinja postala je Hoakinova supruga 2007., još kao tinejdžerka, a majka je postala u ranim dvadesetima

Koronel: Teška situacija. The New York Times

Avaz.ba

2.2.2019

Supruga najpoznatijeg krijumčara kokaina na svijetu Hoakina El Čapa Guzmana (Joaquin El Chapo) trenutno je najtraženija žena na svijetu, barem što se tiče interesa javnosti okupljene oko suđenja poznatom kralju kokaina. Misterija i kontroverze koje je obavijaju, posebno su izašle navidjelo tokom suđenja, kojem Ema Koronel Aispuro (Emma Coronel) prisustvuje svakog dana.  

Prisutan otac

Ova 29-godišnjakinja postala je El Čapova supruga još kao tinejdžerka 2007. godine, a majka je postala u ranim dvadesetima. Njen suprug će, najvjerovatnije, ostatak svog života provesti u zatvoru, ali ona koja je uživala u blagodatima carstva droge, teškog 14 milijardi dolara, njega neće opisati takvim.

- Ja svog supruga ne poznajem kao osobu kakvom ga oni žele prikazati. Divim mu se kao ljudskom biću koje sam upoznala i s kojim sam se vjenčala. On je uvijek bio veoma prisutan otac - rekla je Ema te je dodala kako djevojčice obožavaju svog oca i kako on obožava njih.

Od njegovog izručenja u januaru 2017. godine, blizanke Emali i Marija Hoakin (Maria) oca su mogle vidjeti tokom pojavljivanja na sudu ili za vrijeme posjeta zatvoru pod nadzorom.

- Ne smatram se samohranom majkom. Zapravo majkom koja u ovom trenutku nema podršku svog supruga, ali vjerujem da će porodica biti dobro. Prolazimo sada kroz veoma tešku situaciju. No, vjerujem, zapravo sam uvjerena da nam Bog daje onoliko tereta koliko možemo podnijeti, da nas stavlja pred prepreke koje možemo preskočiti i vjerujem da će tako biti - rekla je te je priznala kako im život više nije isti.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

 Lijepo prijateljstvo

El Čapo i Ema upoznali su se na ranču u Durangu u Meksiku kad je imala 17 godina. Iako ih dijele 32 godine, od prvog dana kad su se upoznali među njima se rodilo lijepo prijateljstvo.

- Kroz nekoliko mjeseci postali smo cura i dečko. Kad sam napunila 18 godina, vjenčali smo se na veoma jednostavnoj ceremoniji, na kojoj su bili samo naši bliski prijatelji i porodica - ispričala je te je dodala kako, i pored svih nedaća koje su je zadesile, vodi sasvim običan život.

 Boravi u Njujorku

Ema trenutno boravi u Njujorku, u kojem, pored praćenja suđenja El Čapu, ima vremena i za bejzbol-utakmice, šetnje Central parkom i večere u omiljenom suši restoranu u Bruklinu. Posljednjih dana izlazila bi iz hotela u Bruklinu uz dvije prijateljice, advokaticu i agenticu za nekretnine. Kaže kako joj grad nije nov, a u svojim prijašnjim posjetama već je posjetila ostale turističke atrakcije. Kad su je pitali je li upoznala noćni život grada, rekla je kako više voli spavati, jer je svaki dan na sudu veoma iscrpljuje.

 Bez emocija

Tokom suđenja nije pokazivala mnogo emocija, čak ni kad je njegova ljubavnica plakala na mjestu za svjedočenje. Uvijek djeluje suzdržano i snažno, a posrnula je samo jednom, kad je na suđenje krajem prošle godine dovela njihove kćerke. Toga dana, tužioci su prikazali kolica prepuna AK-47 i bacač granata. Kad je vidjela oružje, pobjegla je iz sudnice i kćerke otpratila u hodnik, u kojem su bili američki maršali.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.