LIFESTYLE

Djevojčice tjerao da rađaju pa bebe prodavao za 40.000 funti

Tužilac je rekao da se radi o najgorem serijskom kriminalcu u historiji zemlje

Tokom seansi seksualno uznemiravao žene

Avaz.ba

2.2.2019

Više od 600 žena širom svijeta optužilo je Žoao Teišeiru de Fariju (Joao Teixeira de Faria) iz Brazila za seksualno uznemiravanje tokom seansi liječenja. On je bio poznati brazilski duhovni iscjelitelj, čije su čudotvorne operacije privukle milione ljudi iz cijelog svijeta, među kojima su bile i poznate ličnosti, poput Bila Klintona (Bill Clinton), Pola Sajmona (Paul Simon) i supermodela Naomi Kembel (Naomi Campbell), Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

Iako je Farija negirao optužbe, on je uhapšen, a tužilac je rekao da se radi o najgorem serijskom kriminalcu u historiji zemlje. Brazilska aktivistkinja Sabrina Bitenkurt, čija je istraga dovela do njegovog hapšenja u decembru, tvrdi da se bavio i trgovinom bebama i da su djeca odgajana na farmama u Brazilu prije nego što su prodavana parovima bez djece širom svijeta.

Prema njenim riječima, mlade djevojke držane su na zabačenim farmama, gdje su primoravane da rađaju, a poslije 10 godina rađanja, žene bi, navodno, ubijali. U videu koji je objavila njena organizacija “Koame”, rekla je da je razgovarala sa ženama s najmanje tri kontinenta, uključujući i Evropu, koje su rekle da su dobivale djecu s Farijinih farmi, za koju su plaćale 40.000 funti.

Tvrdi i da je prikupila svjedočenja bivših članova njegove bande, koji su objasnili kako shema funkcionira. Kako je rekla, Žoao je siromašnim djevojčicama od 14 do 18 godina nudio da žive u rudnicima minerala ili na farmama koje posjeduje u Brazilu. Tako su, navodno, postajale seksualne robinje, koje su primoravane na trudnoću, a nakon određenog vremena su ubijane.

De Farija je, navodno, svojim ljekovitim moćima mogao izliječiti bolesti, uključujući i rak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.