MONSTRUOZNO

Isplivali novi detalji sa suđenja ozloglašenom El Čapu: Silovao ih je i zvao svojim vitaminima

Redovno je slao šefu fotografije djevojčica od 13 godina, a davao je 5.000 dolara za onu koja bi mu se svidjela

El Čapo: Prijeti mu doživotna kazna zatvora. Agencije

Avaz.ba

3.2.2019

Meksički narko bos Hoakin Guzman (Joaquin), poznatiji kao El Čapo (El Chapo), imao je seksualne odnose sa 13-godišnjim dJevojčicama koje je nazivao "vitaminima".

Kazao je to svjedok-saradnik, a pokazuju sudska dokumenta objavljena krajem prošle sedmice.

On je rekao da je 2007. El Čapu pomogao da drogira maloljetnice sipajući im "praškastu supstancu" u piće, nakon čega je optuženi vođa kartela imao seks sa njima.

Komadre Maria (Commadre Maria), El Čapov saradnik, redovno je slao šefu fotografije djevojčica od 13 godina. El Čapo bi odabrao koju želi, nakon čega bi po cijeni od 5.000 dolara, ta djevojčica bila dovedena na jedan od njegovih rančeva u meksičkoj državi Sinaloa, gdje je bilo i središte kartela. 

Nazivao ih je vitaminima jer je vjerovao da mu "seksualna aktivnost sa njima daje život".  

Također, ovaj svjedok priznao je da je i sam imao seksualne odnose sa maloljetnicima, ali tvrdi da one tada nisu bile drogirane.

Ovi dokumenti objavljeni su prije nego što će porota sutra početi razmatranje El Čapovog slučaja koji se vodi pred sudom u Bruklinu.

 

Podsećamo, Guzman (61) pred sudom u SAD suočava se sa 10 federalnih optužba, uključujući angažiranje u kontinuiranom zločinačkom poduhvatu, uroti za pranje novca stečenog prodajom droge, međunarodnu distribuciju kokaina, heroina, marihuane i drugih droga, te upotrebu vatrenog oružja. Zbog ovih krivičnih djela prijeti mu doživotna zatvorska kazna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.