NEVJEROVATNO

Iris je najstariji model na svijetu: Ima 97 godina i izgleda odlično

Potpisala ugovor s jednom od najistaknutijih svjetskih agencija za modeling "IMG Models"

Avaz.ba

7.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Svjetski poznata modna ikona Iris Apfel, koja je napunila 97 godina, potpisala je ugovor s jednom od najistaknutijih svjetskih agencija za modeling "IMG Models".

Iris je poznata po svojoj kratkoj, bijeloj kosi, ogromnim naočalama i gomili nakita, ali i po tome što je bila zadužena za dizajn enterijera Bijele kuće, i to za vrijeme devet predsjednika, od 1945. 

Apfel se tako pridružila mladim modnim ikonama Điđi Hadid (Gigi), Žizel Bundšen (Gisele Bundchen), Lili Oldridž (Lily Aldridge) i Halimi Aden.

- Veoma sam uzbuđena. Nikad nisam imala ovako dobrog agenta - rekla je Iris prilikom potpisivanja ugovora, naglasivši kako se ovaj angažman dogodio nenadano.

- Ko bi pomislio da ću postati model sa 97 godina - kaže modna ikona.

Inače, dizajnerica svjetskog glasa 2005. godine postala je prva živa osoba koja je izložila svoju odjeću i pribor u Muzeju umjetnosti "Metropolitan". 

Svijet je oduševio dokumentarac o njenom životu, koji je reditelj Albert Majzels (Maysles) 2014. objavio na "Netflixu", a 2018. godine objavljena je i biografija njenog prebogatog života, koju potpisuje Harper Kolins (Collins).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.