KIOSK

Tabloid ucjenjivao šefa Amazona

Džef Bezos objavio da su mu predstavnici kompanije zaprijetili objavljivanjem intimnih fotografija

Džef Bezos. AFP

Srna

8.2.2019

Najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos (Jeff Bezos), osnivač Amazona, optužio je jedan američki tabloid da ga je ucjenjivao spornim fotografijama.

On je rekao da je kompanija AMI, koja je vlasnik magazina "National Enquirer", željela da on obustavi istragu o tome kako su oni došli do njegovih privatnih poruka.

Bezos i njegova supruga Mekenzi (McKenzie) saopćili su prošlog mjeseca da se razvode, a magazin je nekoliko sati kasnije objavio detalje, uključujući privatne poruke o vanbračnoj aferi.

Kompanija AMI nije odgovorila na pitanje BBC-a za komentar. 

Bezos je sada objavio da su mu predstavnici kompanije zaprijetili objavljivanjem intimnih fotografija njega i njegove ljubavnice, bivše televizijske voditeljice Loren Sančez (Sanchez).

Milijarder tvrdi da je AMI zatražio od njega da objavi "lažno javno saopćenje o tome da izvještavanje magazina o njemu i njegovoj ljubavnici nije politički motivirano''. 

Prema elektronskoj pošti koju je Bezos objavio u svom blogu, kompanija je predložila da fotografije ne budu objavljene u zamjenu za takvo saopćenje.

- Umjesto da kapituliram pred iznudom i ucjenom, odlučio sam da objavim upravo ono što su mi poslali, uprkos ličnoj cijeni i poniženju kojim prijete - napisao je Bezos, koji je vlasnik ''Washington Posta''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.