UZNEMIRUJUĆE

Pas zboden nožem u glavu dok je spašavao vlasnika

Jedan sasvim običan dan i šetnja je postala prava noćna mora za vlasnika njemačkog ovčara

Pas iako teško povrijeđen, uspio je otjerati lopova i zaštititi vlasnika. Printscreen

Avaz.ba

8.2.2019

Jedan sasvim običan dan i šetnja sa psom je postala prava noćna mora za vlasnika njemačkog ovčara Dukea, Džina Vensela (Ginu Wensela) iz Kejp Tauna u Južnoj Africi. Prema njemu je krenuo lopov s nožem u ruci.

Pas je osjetio da je njegov vlasnik u opasnosti i hrabro se postavio ispred lopova, pokazujući mu zube. Lopov se okrenuo prema psu te ga teško ozlijedio zabivši mu nož svom snagom u lobanju, no hrabri pas nije odustao u namjeri da obrani svog vlasnika. 

Iako je bio teško povrijeđen, Duke je uspio otjerati lopova i zaštititi vlasnika, a onda se srušio na pod dok mu je krv curila niz njušku. Džino je mislio da je pas mrtav, no čim je vidio da diše, nazvao je prijatelja koji ih je odveo u organizaciju za zaštitu životinja Južne Afrike.

Portparol organizacije Alan Parins (Allan Perrins) je izjavio da je pas došao u kritičnom stanju i konstantno mu se mijenjalo stanje svijesti. 

Nož je bio u lobanji dublje od 7 centimetara, za milimetar mu je prošao kraj mozga prema njegovom desnom oku. Pas je odmah operiran i nož mu je izvađen. 

Iz organizacije pretpostavljaju da je lopov htio opljačkati vlasnika, no kada je vidio da ga pas želi obraniti, okrenuo se prema njemu i htio ga ubiti.

Vlasnik je izjavio da ne zna je li ga htio napasti ili opljačkati, ali je siguran da mu je htio ubiti psa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.