KIOSK Sedmogodišnjak pravo trkačko čudo

Najbrže dijete planete prevazilazi Bolta, Lebron mu se divi, a on bira između atletike i NFL-a

Ingram trenira s profesionalnim sportistima, trči u pijesku i opušta se u hladnim kupkama

Avaz.ba
12.02.2019 20:20

Ingram: Brz kao Munja

Foto: Agencije

Najbrži dječak u Sjedinjenim Američkim Državama, a vjerovatno i u cijelom svijetu, sedmogodišnji je Rudolf Ingram, koji svojom brzinom ostavlja bez daha bilo da se bavi američkim fudbalom ili atletikom.

Za njega je malo reći da je "brz kao Munja" jer, po trenutnim rezultatima, ima sve šanse da jednog od najbržih ljudi planete, koji već nosi taj nadimak Huseina Bolta prevaziđe u svemu.

Naime, Rudolf je aktuelni trostruki prvak SAD u trčanju, aktuelni rekorder u svom uzrastu na 100 metara koje trči 13,48, a zanimljivo je da se bavi i američkim fudbalom u kojem je njegov tim, također, osvojio Superboul za mališane, i to bez izgubljene utakmice.

Njegove rezultate u potpunosti opravdava ponašanje na terenu i atletskoj stazi, ali i van nje. Tako Ingram trenira s profesionalnim sportistima, trči u pijesku i opušta se u hladnim kupkama.

Za svoje vještine i umijeće dobio je pohvale i od slavnog NBA superstara Lebrona Džejmsa (James), kao i Majka Evansa (Mike), Ajka Tejlora (Ike Taylor ) i brojnih sportista koji su oduševljeni atleticizmom i rezultatima, kao i posvećenošću koju ovaj mališan pokazuje. 

Osim sporta, ima još jedno interesiranje, a riječ je o modelingu kojim se bavi između treninga.

Jedno je sigurno, on je za sada vrhunski sportista i internet-senzacija, a u godinama koje dolaze ostaje mu da izabere na koju stranu će krenuti kada odraste. Za sada može birati hoće li postati novi Bolt ili nova zvijezda NFL lige.

NA VRH