ŠOKANTNO

Da, to postoji: Sada se možete oprati u "autopraonici" za ljude

Nevjerovatan izum

Pojedini bi ga rado kupili. Screenshot

Avaz.ba

21.2.2019

"Autopraonica" za ljude prvenstveno je namijenjena starim i hendikepiranim osobama koje se na taj način mogu same oprati, bez tuđe pomoći, stoji u opisu proizvoda. 

Svi su barem jednom razmišljali o tome kako bi bilo da i njih opere praonica za pranje auta. Za većinu je riječ o smiješnoj ideji, ali jedna finska firma je ideju jako ozbiljno shvatila i napravila "praonicu za ljude".

- Patentiranu mašinu za pranje ljudi može svako koristiti. Mogu ga koristiti stariji ili hendikepirani ljudi, kojima je ugodnije da se sami peru, bez nečije pomoći. Mogu ga koristiti sportisti, bodibilderi, kojima se ponekad teško okupati zbog upala mišića - piše na stranicama poduzeća "Humanwash".

Nekima je ideja smiješna, nekima preskupa, ali po komentarima uz video koji je objavljen na Facebooku ima i onih koji bi svoj novac rado uložili u jednu ovakvu mašinu. Mašina se može kupiti za 4.600 eura.

Video je objavio AOL na svojoj Facebook stranici, a komentari su isto interesantni kao i sam video.

- Kako očistiti te četke? Ne čini mi se higijenski - komentirala je Leonor Kimino-Gram (Lenore Cimmino Graham).

- Duga kosa + ovo = katastrofa - napisala je Mišel Gregori (Michelle Gregory), što je potvrdilo i puno drugih komentatora, poput Tajlera Rejnoldsa (Tylera Reynoldsa), koji je napisao da je sve to simpatično do trenutka dok se nečija duga kosa ne zapetlja u aparat, a da će onda tuširanje izgledati poput scene iz horor filma.

- Ovo je korisno za starije i nemoćne ljude! Samo kažem - napisao je Samuel Friman (Freeman).

- Autopraonica za lijene ljude... LOL! - komentirao je Majkl Friman (Michal Freeman).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.