BAKTVANG Indijac ima najveću porodicu na svijetu

Ziona Čana živi sa 39 žena, 94 djece i 33 unučadi

Poštovanje i ljubav vladaju u porodici, čija je organizacija nalik na vojnu

Avaz.ba
22.02.2019 23:13

Čana s brojnom porodicom

Foto: Telegraph

Ziona Čana iz sela Baktvang u indijskoj državi Mizorama najbogatiji je čovjek na svijetu sa 39 žena, 94 djece i 33 unučadi, s kojima živi u četverospratnoj kući. Ovaj Indijac trenutno je glava najveće porodice na svijetu. 

U četverospratnoj palači, koja ima čak 100 soba, žive četiri generacije, a brojnost porodice još nije konačna. Čana, naime, tvrdi da nije isključeno još neko proširenje porodice, jer kako kaže, ne želi propustiti nijednu priliku za brak.

Žene dijele spavaonice, a kako bi svaka od njih dobila priliku da noć provede sa svojim suprugom, postoji raspored. Najmlađe žene smještene su bliže spavaćoj sobi glave porodice, dok su starije smještene nešto dalje u kući.

Poštovanje i ljubav vladaju u porodici Čana, čija je organizacija nalik na vojnu - žene zajedno pripremaju obroke pod komandom najstarije Zatijangi. Nahraniti ovako brojnu porodicu nije lako pa se dnevno sprema skoro 70 kilograma mesa i 50 kilograma riže.

Čana je i vođa hrišćanske sekte u okviru koje je dozvoljeno da muškarac ima onoliko žena koliko želi. Tokom jedne godine, Ziona se oženio s čak 10 žena, a naglasio je da, radi proširenja svoje sekte, namjerava otići i u Sjedinjene Američke Države kako bi se ponovo oženio.

Komentari

NA VRH