ŠOKANTNO

Sve su priznali: Svojih 13 djece su tukli, izgladnjivali i vezali lancima

Neće im se suditi

Avaz.ba

25.2.2019

Dejvid i Luiz Turpin na sudu - Avaz
Dejvid i Luiz Turpin na sudu - Avaz
Dejvid i Luiz Turpin - Avaz
Dejvid i Luiz Turpin sa djecom - Avaz
Dejvid i Luiz Turpin na sudu - Avaz
+4

Kalifornijski par optužen da je tukao, lancima vezao i izgladnjivao svojih 13 djece u porodičnoj kući, u petak je priznao krivicu po više tačaka optužnice, među ostalim za mučenje, zlostavljanje djece i njihovo držanje u zarobljeništvu. 

Dejvid Turpin (David Turpin 57) i njegova supruga Luiz Turpin (Louise Turpin 50), izvedeni su pred sud okruga Riverside gdje su priznali krivnju u dogovoru s tužiteljima kako bi dobili kazne od najmanje 25 godina u zatvoru, otkrio je lokalni tužilac Michael Hestrin.  

Neće im se suditi i služit će doživotnu kaznu bez mogućnosti ublažavanja prije nego što odsluže 25 godina za taj zločin koji je zgrozio Periz, naselje na jugu Kalifornije. Par prvobitno nije priznao krivicu.

Roditelji Dejvida Turpina otkrili su za medije da su njihov sin i snaha duboko religiozan par koji je školovao svoju djecu kod kuće i od njih zahtijevao da napamet nauče Bibliju.

Vezivali ih lancima

- Ovo je među najgorim, najužasnijim slučajevima zlostavljanja djece koji sam vidio - rekao je Hestrin na konferenciji za medije.

Policija je u januaru 2018. godine upala u dom Turpinovih, oko 110 kilometara istočno od Los Anđelesa, nakon što je jedno od zarobljenje djece pobjeglo.

Izgladnjela 17-godišnja djevojka pobjegla je kroz prozor i pozvala pomoć. Policija je potom pronašla njenih 12 braće i sestara, starih između 2 i 29 godina, unutar mračne kuće intenzivnog mirisa. Neki od njih bili su lancima vezani za krevet.

Otkriveno je da su svi pothranjeni zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Stavljeni su pod zaštitu, a roditelji su uhapšeni.

Tužilac je istaknuo kako žrtve nisu imale pristup normalnoj prehrani, osnovnoj higijeni i liječenju, te su strogo kažnjavani zbog grešaka poput rastrošnosti vode kod pranja ruku.

Par je optužen i da je djeci pokazivao hranu koju im nije dopuštao da jedu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.