KIOSK

Naš sin se prije mjesec počeo smijati samo u jednu stranu: Ispočetka nam je bilo zabavno, a onda smo saznali jezivu istinu

Prognoziraju da će mališan živjeti od 6 do 12 mjeseci

Vesli i Rebeka: Saznali najstrašniju vijest. Screenshot

Avaz.ba

16.3.2019

Vesli Lejsi (Lacy) i Rebeka Oldam (Rebeca) su prošle sedmice saznali najstrašniju vijest koju jedan roditelj može čuti - njihov trogodišnji sin Džek (Jack) ima rak mozga i još malo vremena da živi.

Dječak boluje od difuznog intrističnog pontinskog giloma, ekstremno rijetkog i agresivnog tipa kancera koji se javlja na djelu mozga koji je povezan s kičmom, i zato su ljekari malom dječaku dali još godinu života. 

Roditelji su primijetili da nešto nije uredu kada se njihov mališan počeo drugačije smijati. Nisu smatrali da je to nešto alarmantno, ali kada je dječak počeo sve češće treptati i imati noćne more, riješili su da se obrate ljekaru.

- Prošlog mjeseca se počeo smijati samo jednom polovinom usta. Bili smo uvjereni da je to vidio negdje, pa nam je bilo smiješno, nikako zastrašujuće - rekli su roditelji.


Iz nedjelje u nedjelju, Džek je doživljavao različite promjene. Počeo je hodati i voziti bicikl drugačije, a tek su snimci pokazali da ima tumor na mozgu.

Džek je otada prošao kroz biopsiju i još nekoliko tretmana u nastojanju da se tumor odstrani, ali ljekari kažu da je previše uznapredovao.

Prognoziraju da će mališan živjeti od 6 do 12 mjeseci. 

- Slomljeni smo. Ovo je bukvalno najmračniji period u našem životu. Ovaj tumor je poznat kao brz i agresivan ubica, a on je iz dana u dan sasvim drugačije dijete. Agresivan je zbog steroida, a oduvijek je bio miran, očajni su roditelji koji sada pokušavaju pronaći načine kako najbolje iskoristiti vrijeme koje im je preostalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.