KINA Sklona prakticiranju alternativne medicine

Žena u venu ubrizgala sok napravljen od 20 vrsta voća: Jedva preživjela

Željela da njen organizam na najbolji način "upije" vitamine

Avaz.ba
20.03.2019 11:21

Zbog ubrizgavanja voćnog soka, organizam Kineskinje pretrpio golemu štetu

Foto: Ilustracija

Kineskinja (51) gotovo je umrla pošto je izravno u venu ubrizgala sok napravljen od 20 vrsta voća, pojasnivši kako je samo željela da njen organizam na najbolji način "upije" vitamine, prenosi BBC.

No, nedugo nakon ubrizgavanja "infuzije" domaće proizvodnje osjetila je svrbež na koži te joj je "skočila" tjelesna temperatura.

Simptome je isprva ignorirala, a u bolnicu je otišla tek pošto je njen šokirani suprug saznao za koktel koji je ubrizgala u venu.

Ljekari bolnice Univerziteta "Xiangnan" u kineskoj pokrajini Hunan u koju je primljena kazali su da je njen organizam pretrpio golemu štetu te da su se razvile razne infekcije koje su rezultirale početkom otkazivanja srca, bubrega i jetre.

Ljekari su joj "pročistili" krv i dali odgovarajuće antibiotike pa joj se opće stanje popravilo nakon pet dana. Na odjel za intenzivnu njegu primljena je 22. februara.

- Mislila sam da je voćni sok zdrav i da mi ne može škoditi ni na ovaj način - pojasnila je Kineskinja koja je sklona prakticiranju alternativne medicine.

Tagovi

Kina Sok

Oglasi

NA VRH