BIZARNO

Nakon što je postala najljepša nacistkinja, Britanki prijeti zatvorska kazna

Članica strogo zabranjene neonacističke grupe

Alis Kater pobijedila na izboru za "Mis Hitler". Agencije

Avaz.ba

23.3.2019

Britanka Alis Kater (Alice Cutter) pobijedila je na izboru za "Mis Hitler" pod imenom Princeza Buhenvalda, po koncentracionom logoru, a sada joj zbog toga prijeti ozbiljna zatvorska kazna.

Strani mediji posljednjih godina često su izvještavali o izvjesnim izborima za najljepšeg nacistu koji se organiziraju putem društvenih mreža. Ovo je bilo jedno od takvih takmičenja, održano u Velikoj Britaniji, a dobilo je i sudski epilog. Iako je bilo pojedinaca kojima se sve učinilo kao neslana tinejdžerska šala, britanski sud na kojem se vodi postupak shvatio je sve vrlo ozbiljno, te pobjednici koja ima tek 22 godine nimalo nije lako.

Njen zločin je, kako se navodi, članstvo u jednoj strogo zabranjenoj neonacističkoj grupi, a organizirano takmičenje zapravo je bilo paravan za vrbovanje novih članica.

Njeno ime, također, jasno je ukazivalo na nekadašnji nacistički logor.

Osim njoj, sudi se i njenom partneru Marku Džounsu (Mark Jones) i još trojici njihovih kolega od kojih je jedan još maloljetan. Džouns (24) je, inače, na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj nacistički salutira upravo u logoru Buhenvald.

Oni sada tvrde da nisu članovi nikakve grupe, iako postoje jasni dokazi da je Alis održavala kontakte s liderima iste, uključujući i čelnika Aleksa koji je već osuđen na zatvorsku kaznu. Također, postoje i transkripti u kojima ona iznosi svoje razloge oko ulaska u takmičenje.

- Žene su najvažnije osobe kada je riječ o podučavanju i odgajanju naredne generacije, kako bi one bile jake i ponosne. Moramo se ojačati, biti lavice i rastrgnuti hijene koje nam se smiju dok nas siluju, tuku, ispiraju mozgove i masovno diskriminiraju - napisala je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.