BIZARNO

Direktor Twittera zarađuje vrtoglave cifre, a njegova dnevna rutina će vas šokirati

Jede samo jedan obrok dnevno, a vikendima čak ni to

Džek Dorsej. Twitter

Avaz.ba

10.4.2019

Direktor Twittera Džek Dorsej (Jack Dorsey) otkrio je kako se protiv stresa bori strogim režimom prehrane i vježbanja, kao i neobičnim životnim navikama poput meditacije koju primjenjuje svaki dan.

Jede samo jedan obrok dnevno, a vikendima čak ni to, u potpunosti je odustao od tuširanja toplom vodom, te na posao svaki dan pješači. 

Dorsej, koji je također suosnivač Squarea te je "težak" preko 5 milijardi eura, tvrdi da mu se zbog te rutine dan čini dužim. Detalje svoje rutine nerijetko dijeli i na Twitteru.

Dorsej uživa u ribi, piletini ili odresku sa salatom ili povrćem, dok za desert voli bobičasto voće ili tamnu čokoladu, prenosi Daily Mail. Samac, koji kaže da želi imati obitelj u nekom budućem trenutku, povremeno si dopusti crveno vino, no primjećuje kako to previše utječe na kvalitetu njegovog sna ako uzme previše. 

Od petka do nedjelje posti. 

- Neću večerati u nedjelju. Neću imati večeru ili bilo koji obrok u subotu. Prvi put kad ću ponovno jesti bit će nedjelja navečer. Napravio sam tri puta dosad taj produljeni post u kojem samo pijem vodu - otkrio je Dorsej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.