UKRAJINA

Majka monstrum ostavila djecu bez hrane devet dana: Dok se provodila s ljubavnikom, oni jeli tapete i izmet

Optužena je za namjerno ubistvo sina Danila i tešku okrutnost prema kćerki Ani, koja je čudom preživjela

Avaz.ba

18.4.2019

Majka iz Ukrajine, koja je sina (1) i kćerku (3) ostavila same devet dana u stanu bez hrane i vode, dok se ona provodila s ljubavnikom, usljed čega je dječak preminuo, nije se nimalo pokajala zbog svog monstruoznog čina.

Vladislava Trokhimčuk (23) optužena je za namjerno ubistvo sina Danila i tešku okrutnost prema kćerki Ani, koja je čudom preživjela.

U međuvremenu su se pojavili snimci i "apartmana iz pakla", u kojem su djeca bila zatvorena. Opisan je kao "čisti Aušvic" i "soba za mučenje djece".

Na suđenju je otkriveno da su djeca jela tapete i zid, pa čak i vlastiti izmet, prenosi "Daily Mail". Otisci zuba pronađeni su na zidovima.

Tragedija se dogodila prije dvije godine, ali sudski postupak je u toku, dok je majka proglašena psihički sposobnom za suđenje.

Djevojčica se oporavila i uskoro bi trebala biti usvojena.

Tokom prvog pojavljivanja na suđenju Vladislava, kojoj prijeti 15 godina zatvora, nije imala objašnjenje zašto je djecu ostavila samu čak devet dana.

- Čim sam mogla, otišla sam kod njih s igračkama i hranom. Ana je spavala na krevetu, probudila sam je, dala joj bananu i uzela je u naručje - rekla je majka.

Rekla je kako ne može pronaći opravdanje za to što je uradila.

- Ne znam zašto mi je Bog uzeo sina, a mene smjestio u zatvor - rekla je ona na početku suđenja.

Majka monstrum. Daily Mail

Novinari su rekli kako se ona ne kaje zbog onog što je učinila, kako se u zatvoru smije, druži s drugim zatvorenicima, farba kosu i "ponaša kao da je na odmoru".

Ljubavnik s kojim je bila u to vrijeme i dalje je u bijegu.

- Provodila se s njim dok su njena djeca mučena do smrti - zaključio je jedan policijski izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.