SRBIJA

Uveli struju na groblje, a onda im stigli računi za TV pretplatu: Mrtve ne zanimaju Milijana i Milojko

Ilija Domanović iznio svoje zahtjeve

Mještani se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa. Printscreen

Avaz.ba

25.4.2019

Kad su mještani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im to donijeti i račun za, vjerovali ili ne - televizijsku pretplatu.

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa.

Ilija Domanović predsjednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje mještane u zahtjevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer - ko to na groblju pak gleda televiziju?

Uvjeren je da njegovog pretka, koji je sahranjen prije 274 godine, "uopće ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u 'Parovima'".

- Nelogično je i besmisleno da tamo gdje su mrtvi i tamo gdje nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara (više od 3 KM), ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para - kazao je Ilija za emisiju "Nećete verovati".

S njim se slažu i ostali mještani sela Lisice koji ne znaju "kako to da mora se plaćati televizijska pretplata u vječnoj kući".

- Uredu je da račun stiže u domaćinstva u kojima se gleda televizijski program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmiješna - kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih mještana upravo na lokalnom groblju iznio svoje zahtjeve.

- Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša općina treba reagirati kod nadležnih organa da se utvrdi je li to ispravno i da se prekine - naglašava Ilija Domanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.