STRAŠNO

Deset godina bila u vezi sa serijskim ubicom: Za dlaku izbjegla smrt

Ted Bundi je priznao ubistva 30 žena tokom sedamdesetih, ali sumnja se da je postojalo još žrtava

Ted Bundi i Elizabet Kloifer bili deset godina u vezi. Printscreen

Avaz.ba

5.5.2019

Elizabet Klopfer (Elizabeth Kloepfer) je deset godina bila u vezi s jednim od najokrutnijih serijskih ubica svih vremena Tedom Bundijem (Bundy), a dugo nije znala da je i sama za dlaku izbjegla da se pridruži njegovim žrtvama. 

Ted Bundi je priznao ubistva 30 žena tokom sedamdesetih, ali sumnja se da je postojalo još žrtava. 

Upravo prema njenoj knjizi "The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy", snimljen je film "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile", koji je nedavno objavljen na Netflixu.

Njih su se dvoje upoznali u 1969. u jednom baru u Sijetlu, a nakon toga su započeli vezu. Ted je često provodio vrijeme s njenom kćerkom, planirali su zajedničku budućnost, a Elizabet dugo nije imala pojma da uz nju spava pravo čudovište.  

Iako je opisala da su imali sretnih trenutaka, Bundi bi često nestajao i ne bi joj se javljao po nekoliko dana, a priznao joj je i da ju je povremeno varao s drugim ženama. 

- Dala sam mu svoj život i očekivala da se pobrine za mene. On je to i činio na mnogo načina, ali ja sam postala ovisna o njemu. Kad bih osjetila da me voli, bila sam na vrhu svijeta, kad toga ne bi bilo, osjećala sam se kao niko i ništa - prenosi Elizabet.

Nakon pet godina veze, 1974. godine policija je objavila fotorobot osobe koja je osumnjičena za ubistva mladih žena, a otkrili su i da se zove Ted. 

Kad je Elizabet vidjela crtež, shvatila je da jako liči na njenog momka i tako je počela užasna sumnja. 

Otišla je u policiju i prijavila da joj je njen dečko Ted znao govoriti da uhodi mlade studentice, da je u njegovom stanu pronašla torbu sa ženskom odjećom i hrpom ključeva te zavoje i udlage. 

Međutim, čak ni nakon što ga je prijavila policiji, nije mogla ostaviti Teda. Sve veze s njim prekinula je tek 1980., kad je on već otpočeo vezu s Karol En Bun (Carole Ann Boone). 

Kad ga je policija uhapsila, Ted je Elizabet znao zvati iz zatvora. Tokom jednog poziva napokon joj je priznao svoje zločine.

- Plakao je i rekao mi da je sad sve uredu, da je on u zatvoru i da je sad sve gotovo. Pitala sam ga je li on kriv za ta ubistva, a on mi je rekao da bi volio da možemo sjesti nasamo i razgovarati o tome šta je on. Nisam ga željela pitati dalje, ali sam ga ipak pitala: Jesi li bolestan? - kazala Elizabet.

Nakon toga je on promijenio temu, ali uskoro su ponovo razgovarali.

- Nešto nije uredu sa mnom. Nisam to mogao zadržati. Borio sam se dugo, dugo vremena, ali onda je postalo prejako. Pokušao sam, vjeruj mi, pokušao sam to potisnuti. To mi je uzimalo sve više vremena, zato sam bio loš na fakultetu, sve vrijeme sam koristio pokušavajući svoj život učiniti normalnim. Ali nije bio normalan. sve to vrijeme sam osjećao tu silu kako se pojačava u meni - prenosi ona njegove riječi.

Ted Bundi je pogubljen 24. januara 1989. Priznao je ubistva 30 mladih žena. 

Navodno je Elizabet priznao da je jednom prilikom zamalo ubio i nju.

- Spavao sam u tvojoj kući i osjetio sam da mi dolazi. Zaista sam se trudio da to dovedem pod kontrolu - priznao je Ted. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.