TWITTER

Britanci šokirani izgledom mediteranskog odmarališta: Izgleda kao Bosna 1994.

Rekli su nam da je jeftino jer je sezona tek počela pa žele namamiti ljude da dođu, kazala je Džejnej Klark

Avaz.ba

7.5.2019

Mediteransko odmaralište - Avaz
Mediteransko odmaralište - Avaz
Mediteransko odmaralište - Avaz
Mediteransko odmaralište - Avaz
Mediteransko odmaralište - Avaz
+5

Bračni par iz Velike Britanije Mik (Mick) i Džejnej Klark (Jayney Clark) već su požalili odluku da dvije sedmice provedu na odmoru na grčkom otoku Krfu.

Kad su vidjeli reklamu TUI-ja, kompanije koja organizira putovanja na Facebooku, zaključili su da žele dati 499 funti (oko 1.140 KM) za ono što je izgledalo kao idiličan odmor u mjestu Agios Georgiosu.

- Ta je reklama na Facebooku izgledala predobro da bi bila istinita - tvrde Klarkovi iz Kranbruka u Devonu.

Kad su došli na Krf prošlog petka, shvatili su koliko je ta rečenica tačna. U Agios Georgiosu ništa nije radilo, a plaže su prljave i neuređene. 

Fotografije koje su objavili na Twitteru pokazuju užasno stanje mjesta u koje su došli. Shvatili su da njihov smještaj uopće nema infrastrukturu poput vodovoda, a, kako kažu, sad nemaju novca da se ranije vrate kući.

Bivši vojnik Mik selo je usporedio s ratom poharanom Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je bio u službi 1994. godine.

- Mik je rekao da ga ovo mjesto podsjeća na Bosnu 1994. Mogli su nas poslati i u Bejrut. Ne šalim se, zaista tako ovdje izgleda, mogli su nas poslati u Libiju ili Siriju - rekla je Džejnej.

Pokušali su nazvati TUI i požaliti im se, no broj koji je naveden za britansku franšizu zapravo je broj za Portugal i Indiju.

Priznaje da su se pitali zašto je taj odmor tako jeftin kad su ga vidjeli, ali na svoju žalost, odlučili su mu dati šansu.

- Rekli su nam da je jeftino jer je sezona tek počela pa žele namamiti ljude da dođu - rekla je.

Oglasio se i portparol kompanije TUI.

- Žao nam je zbog toga što Klarkovi kažu o odmoru na Krfu. Trenutno istražujemo njihovu žalbu te ćemo im se uskoro javiti kako bismo sve riješili u kratkom roku - rekao je portparol kompanije TUI.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.