STRES

Bivši student traži od fakulteta 2,6 miliona eura odštete jer više nema želju za spolnim odnosima

Nadam se da će časni Vrhovni sud istjerati pravdu tako što će mi dodijeliti spomenuti puni iznos naknade kao lijek za sve moje gubitke i patnje - kazao je Kuldip

E. Š. / Avaz.ba

29.5.2019

Studiranje i polaganje ispita ponekad zna biti prilično stresno, a jedan muškarac to sada planira naplatiti od fakulteta na kojem je studirao.

Kuldip Men (Kuldeep Mann, 52), bivši student Univerziteta "James Cook" u Kvinslendu, tuži fakultet zbog "mentalne torture" koja je uzrokovala gubitak želje za seksom, a traži odštetu od čak tri miliona dolara (više od 2,6 miliona eura), prenosi "9 News".

- Pogodilo me na svim područjima, uključujući i seksualni život. Više nemam želju biti u krevetu sa svojom partnericom. Nemam te nagone i želje... Želje za ičim. Da me fakultet nije ovako izigrao i uništio moju karijeru, do sada bih završio svoj doktorat - rekao je Men.

Man je 2015. godine upis na doktorat iz društvenih nauka platio 20.000 dolara (više od 17 hiljada eura), ali institucija ga je optužila za plagiranje i izbacila s fakulteta. 

Njegova sudbina sada je u rukama Vrhovnog suda u Kvinslendu na kojem će iznijeti sve informacije o "dugotrajnom uznemiravanju na Univerzitetu "James Cook" koje ga je danonoćno morilo u glavi i negativno utjecalo na njegove seksualne nagone", zbog čega mu je sad ljubavna veza pred raspadom.

- Nadam se da će časni Vrhovni sud istjerati pravdu tako što će mi dodijeliti spomenuti puni iznos naknade kao lijek za sve moje gubitke i patnje - kazao je Kuldip. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.