TWITTER

Majka "uputstvom za rukovanje djecom" koje je ostavila suprugu zapalila društvene mreže

Uputstvo za rukovanje. Twitter

Blic.rs

30.5.2019

Prilikom odlaska na poslovni put ili na kraći put, majke za razliku od očeva ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako osim usmenog uputstva, one nerijetko ostavljaju i pisane instrukcije muževima i djeci. 

Jedna mama iz Srbije je upravo zbog toga postala hit na društvenim mrežama, pošto se njeno "uputstvo za rukovanje djecom", osim porodičnog doma, našlo i na internetu.

Žena iz Srbije koja se na Twitteru potpisuje kao "Tehničarka" okačila je na svoj nalog spisak koji je ostavila svom suprugu, a u kojem je navela šta i kako da radi s djecom od četvrtka pa do nedjelje, koliko je planirala biti odsutna.

Naime, "uputstvo za rukovanje djecom", kako je nazvala ovaj spisak, u sebi sadrži taksativnu satnicu obaveza djece u školi i na treningu, ali isto tako i sporedne obaveze u vidu odlaska na rođendane. 

Međutim, tu nije kraj brige ove majke, pošto je ona pored napomene suprugu da na rođendan ponese novac kao poklon, navela i da ponese dvije čokolade koje je prethodno kupila i ostavila u špajzu.

U uputstvo se, također, ubrajaju i pranje kimona s "lovcem za boje", kao i napomena da ga nakon sušenja opegla kćerka. 

Međutim, ni tu nije kraj instrukcijama ove majke, pa isto tako suprugu navodi šta da radi ako dođe do vandrednog treninga, kao i šta raditi ako ona slučajno zakasni u nedjelju vratiti se kući na vrijeme.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.