ODBILA TERAPIJU

Britanka presudila sama sebi: Oboljela od teške bolesti, a njena alternativa će vas iznenaditi

Na privatnom Facebook profilu postavljala je fotografije morske trave, homeopatskih kuglica i preparata na bazi imele, ali i snimke protivnika vakcinacije

Britanka Keti Briton-Džordan. Facebook

L.Đ/Avaz.ba

6.6.2019

Britanka Keti Briton-Džordan (Katie Jordan) oboljela je prije dvije godine od raka dojke. Ono što je privuklo pažnju medija jeste to što je odbila hemoterapiju da bi pokušala da se izliječi veganskom i homeoterapijom, a sada je preminula od posljedica bolesti.

Keti je rak otkriven u julu 2016., kada je imala 37 godina. Ljekari su joj savjetovali hemoterapiju, dajući joj velike šanse za oporavak, ali se ona odlučila za alternativne metode. 

Na privatnom Facebook profilu postavljala je fotografije morske trave, homeopatskih kuglica i preparata na bazi imele, ali i snimke protivnika vakcinacije s linkovima, do naslova kao što je "Mamografija uzrokuje rak dojke".

Godinu kasnije već je postala medijska senzacija u Britaniji.

- Pomogla mi je ishrana koja se uglavnom sastoji od sirovog voća i povrća. Da sam išla na hemoterapiju, vjerovatno bih već morala da ležim. Gledala sam prijatelje koji su išli na hemoterapiju i oni su ostali obilježeni za cijeli život. To je užasno - rekla je.

Čitajući različitu literaturu, Keti je saznala da postoji mnoštvo mogućnosti koje su "bolje od trovanja vlastitog organizma". 

Sedmog aprila ove godine Keti je na svom blogu napisala da se poslije dužeg boravka u bolnici ponovo vratila kući.

- Nažalost, ne zato što sam dobro nego zato što mi više nema pomoći - istakla je Keti.

Ultrazvučni pregled pokazao je da se formirao još jedan tumor, koji je za kratko vrijeme dvostruko narastao. Nažalost, preminula je 25. maja. Iza nje su ostali petogodišnja kćerka i suprug.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.