BRUTALNO

Ubila rijetku žirafu i pojela je, a od kože napravila jastučnice: Ne kajem se, to je moj hobi

Fotografije su se munjevitom brzinom proširile društvenim mrežama i naišle su na osudu miliona ljudi

E. Š. / Avaz.ba

9.6.2019

Lovkinja Tes Tompson Teli (Tess Thompson Talley) iz Kentakija se sredinom prošle godine na Facebooku pohvalila lešom žirafe koju je sama ubila u Južnoafričkoj Republici. 

Njene fotografije su se munjevitom brzinom proširile društvenim mrežama i naišle su na osudu miliona ljudi.

Gotovo godinu nakon toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka je televizija CBS s njom napravila intervju. 

- To je moj hobi i ja to volim raditi. Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu - izjavila je Tes u intervjuu, prenosi Fox.

Meso žirafe je pojela s porodicom, a kožu su iskoristili za jastučnice te za kovčeg u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici. 

- Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži dio. Ali u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz što ona prolazi. Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo - kazala je Tes u intervjuu.

Tes je kazala da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

- S mrtvom sam se žirafom fotografirala jer je to jednostavno dio lovačke tradicije. Lovci su se oduvijek fotografirali sa svojim plijenom. To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže - kazala je Tes.

Uprkos negativnim kritikama širom svijeta, Tes je kazala da ne žali ni za čim te da će i dalje "apsolutno nastaviti loviti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.