OKRUTNOST

Nevjerovatno tužan prizor: Zla sudbina nedužnog stvora koji samo zna da voli

Na snimku se vidi kako pas trči sredinom ceste, ne obazirući se na brojna vozila koja prolaze pored njega

Na snimku se vidi kako pas trči sredinom ceste sam. Printscreen

E. Šalja

18.6.2019

Nevjerovatno tužan prizor zabilježen je na prijevoju Karaula, između Olova i Kladnja. 

Naime, na snimku koji je postavljen na Facebooku vidi se pas kako trči sredinom ceste,  ne obazirući se na brojna vozila koja prolaze pored njega. 

Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio mu vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotiziran. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo je ugristi me, od straha, vjerovatno. Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako "provući". Ko će znati šta je u toj ludoj psećoj glavi - napisao je Elmir Huremović uz objavljeni snimak.

Većina korisnika društvene mreže pretpostavila je u komentarima da pas trči da sustigne vlasnika koji ga je ostavio.

- "Oni su jako pametni, u stanju su vratiti se kući i ako su stotinama kilometara daleko. Pretužna sam zbog zle sudbine ovog nedužnog stvora koji samo zna da voli", "E sreća mala, ostavili ga na putu, a on hoće da ih stigne. Ja ovakve stvari ne volim ni gledati", ''Tugo moja. Možda trči za gazdinim autom, jer je vidio u kojem je pravcu zbrisao. Jadni cukica", samo su neki od komentara korisnika na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.