INDIJA Trebalo je vremena da najbliži prihvate odluku

Dali dječaku ime Gugl: Htjeli smo da mu to bude prednost u životu

Majka se nada kako će njen sin postati "vođa mnogih ljudi"

E. Š. / Avaz.ba
27.06.2019 10:45

Dječaku dali ime Gugl

Foto: Instagram

Ela Karin (Ella) i njen suprug Andi Hakja Saputra (Cahya) iz Indije su željeli smisliti ime za drugo dijete koje ću mu biti prednost u životu pa su dječaka nazvali Gugl (Google). 

- Od religije razmatrali smo imena poslanika, a od uobičajenih imena raspravljali smo i o imenu Albar Dirgantara Putra. No kad je napokon rođen, nešto u srcu reklo mi je da mu ime Albar Dirgantara Putra ne bi odgovaralo. Napokon, odabrao sam ime iz tehnološke kategorije - kazao je Guglov otac Saputra.  

Medijima je rekao kako je razmatrao imena kao što su "windows", "iPhone", "microsoft" i "iOS", između ostalih, kao i tradicionalna imena poput Albara.

Kad je dijete rođeno, ponosni otac dao mu je ime Gugl, bez prezimena, no kaže da je trebalo neko vrijeme da njegovi voljeni prihvate bizarno ime.

Lokalni mediji u Bekasiju prenose kako je Andi svom ocu rekao da je ime Gugl bitno jer se nada da će njegov sin "pomoći puno ljudi i biti korisna osoba drugima." Dodao je kako dječaku nije dao prezime jer bi "razvodnilo esenciju imena", prenosi "Daily Star".

Ime je navodno zavoljela i Guglova majka koja kaže da se nada kako će njen sin postati "vođa mnogih ljudi".

Tagovi

Google Dječak

Komentari

NA VRH