VORČESTER

Doživjela srčani udar na festivalu svingera: "Preforsirala" se

Nesretnu ženu transportirali su u bolnicu

Nesretnu ženu transportirali su u bolnicu. Arhiv

Avaz.ba

9.7.2019

Žena (52) doživjela je srčani udar na najvećem festivalu svingera u Evropi u Vorčesteru. Naime, prema pisanju britanskih medija, žena se "preforsirala"' i završila u bolnici nakon borbe za dah. 

- Doživjela je srčani udar, a ljekari koji su bili u blizini pružili su joj pomoć - rekao je učesnik festivala.

Nesretnu ženu transportirali su u bolnicu, a ostali posjetioci festivala ubrzo su nastavili tamo gdje su stali prije nego što je drama uslijedila.

- Ostalih oko 700 svingera su bili šokirani, ali brzo su se vratili svojim aktivnostima. Njoj su ugradili stent i oporavlja se. Šalili smo se da je malo pretjerala - ispričao je jedan od svjedoka, prenosi "Daily mail".

"Swingsfields" jedini svingerski festival u Ujedinjenom Kraljevstvu, traje tri dana. Neki svingeri koji dolaze na festival često pokušavaju sakriti svoje registracijske oznake na vozilima da ih ne bi neko otkrio. Tri dana provoda prosječno ih košta oko 450 eura. Ko kupi ulaznicu, automatski stiče pravo na šator sa dva kreveta, grijanje, romantične svjetiljke koje se pune preko solarnih panela.

- "Swingsfields" nije festival seksa. Mi svima pružamo siguran, privatan doživljaj i sve što gosti žele - muziku, zabavu, komediju, barove. Sve što se ovdje nalazi ima licencu i u skladu je sa propisima - izjavili su organizatori.

Postoje, međutim, oni kojima se festival ne dopada ili iz sopstvenih uvjerenja ili zbog narušavanja njihove svakodnevne aktivnosti.

Muž i žena koji žive u blizini mjesta na kojem se održava ovaj festival, tvrde da nisu zadovoljni što se "Swingsfields" održava nedaleko od njihovog doma i nikako ne bi željeli da to pređe u praksu.

- Manifestacija zaista ne bi trebalo biti ovdje. Uopće nam nije potrebno. Ako im dopustimo da dolaze jednom godišnje, možda će poželjeti da češće to rade - stav je ovog starijeg bračnog para.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.