NESVAKIDAŠNJE

Turisti jeli i pili cijelu večer, nabili ogroman ceh, a potom ucijenili osoblje splitskog restorana

Odvjetnici su im rekli kako je vrlo teško dokazati da su stranci konzumirali večeru

Jeli i pili za džabe. Dalmatinski portal

Dalmatinski portal

10.7.2019

Tokom turističke sezone česte su vijesti o ugostiteljskim objektima u kojima su "oderali" goste. No, Dalmatinski portal izvijestio je o jednom neuobičajenom slučaju u kojem su turisti ucijenili osoblje jednog splitskog restorana i gostili se cijelu večer, a da nisu platili niti jednu kunu. 

Račun je iznosio 4.527,80 kuna (oko 1.200 KM).

- Grupa od 11 Nijemaca je naručila meso, ribu, vino i druga pića, a kada su večerali i kada im je konobar donio račun, rekli su: "Platit ćemo samo pola iznosa ili ćete dobiti 11 negativnih ocjena na Trip Advisoru'' - rekao im je vlasnik restorana koji se s ovakvim slučajem do sada nije sreo.

Ovi 30-godišnjaci nisu imali nikakve zamjerke na hranu ni uslugu, radilo se o čistoj ucjeni jer znaju kakvu štetu bi napravile takve ocjene na stranici koju mnogi drže relevantnom prilikom izbora mjesta izlaska.

- Iako smo takvo ponašanje smatrali pokušajem pljačke, nekakva prijetnja fizičkim sukobom nam nije padala na pamet jer se to kosi sa svim što radimo u ugostiteljstvu svih godina. Zvali smo policiju i - pogriješili. Oni su uzeli podatke od jednog turiste, pustili su ih da idu, a nama su sugerirali pokretanje privatne tužbe. Tako da mi nismo ni dobili pola iznosa koji su nam "velikodušno" ponudili siti Nijemci. A, naravno, PDV na izdani račun ćemo trebati platiti - ispričao je ugostitelj.

Odvjetnici su im rekli kako je vrlo teško dokazati da su stranci konzumirali večeru.

- Kontaktirali smo odvjetnike, ali su nam oni rekli da je vrlo teško dokazati da su stranci konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik. Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne vjerujemo niti da smo mi jedini lokal koji su posjetili i prevarili niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun prijetnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internetskim platformama - zaključio je vlasnik uglednog objekta u izjavi za Dalmatinski portal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.