LONDON

Talentirana violinistica Katja Cukanova predozirala se drogom "Calvin Klein"

Katja je završila prvu godinu muzičke škole u Bakingemširu, gdje je dobila i stipendiju, a u septembru je trebala krenuti na viši nivo

Katjino tijelo pronašao je njen otac. The Telegraph

Z.K. / Avaz.ba

13.7.2019

Talentirana violinistica Katja Cukanova (17) pronađena je mrtva u Londonu. Njeno tijelo pronašao je otac, ruski milijarder Igor Cukanov. Sumnja se da se predozirala drogom poznatom kao „Calvin Klein“, mješavinom kokaina i ketamina. Neposredno prije smrti zabavljala se s drugarima, a pozlilo joj je u vili u Kensingtonu, zapadnom dijelu Londona. 

Cukanov se iz Rusije sa suprugom Natašom preselio devedesetih godina u London, gdje se Katja rodila. Utučeni otac rekao je za britanski „The Telegraph“ da je njegova kćerka, koja je nastupala u Kraljevskoj operi, samo nekoliko dana prije smrti bila izuzetno sretna i imala je svijetlu budućnost.

- Bila je tako pametna djevojka, ali je načinila loš izbor. Šta mi roditelji možemo da učinimo? Djeca će ionako raditi ono što žele i nikad vam ne govore istinu - rekao je ruski bogataš.

Katja je odmah odvezena u bolnicu, ali ljekari nisu mogli ništa učiniti. Drugovi nesretne djevojke rekli su da je droga "Calvin Klein" nedavno postala popularna među mladima i da se noćni život u Londonu ne može zamisliti bez tog opijata.

Katja je završila prvu godinu muzičke škole u Bakingemširu, gdje je dobila i stipendiju, a u septembru je trebala krenuti na viši nivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.