MANČESTER

Pijana penzionerka dirala bolničara po preponama

Uprkos njenim godinama, sud je naredio da privremeno bude upisana u registar seksualnih prestupnika

Roles: Ne osjeća se krivom. Metro

Z.K. / Avaz.ba

13.7.2019

Pijana penzionerka Kristina Roles (Christine, 68) iz Mančestera uhapšena je u stanu za beskućnike, gdje je smještena. Roles je pozvala hitnu službu, a dok joj je bolničar pokušavao izmjeriti krvni pritisak, ona ga je dirala po koljenu te mu ruku stavila na prepone.  

- Okrenula je ruku i ulovila me za koljeno, na šta sam joj rekao da je neprilično da me tako dira. Pitao sam je šta radi, na šta mi je odgovorila da provjerava može li me natjerati da poskočim. Maknuo sam ruku s koljena i probao joj objasniti da to nije dopustivo ponašanje. Ona je na to odgovorila tako što me probala uloviti za prepone. Morao sam je fizički maknuti sa sebe – rekao je bolničar na sudu.

Roles je, međutim, kazala policiji da se ne osjeća krivom, a zbog gubitka pamćenja i problema s alkoholom, poslana je na vještačenje. Ovo nije prvi put da ima problema s policijom. Već joj je ranije zabranjeno da zove hitnu službu, osim u slučaju prave hitne situacije, jer je u alkoholiziranom stanju imala naviku da zove pomoć.

Uprkos njenim godinama, sud je naredio da privremeno bude upisana u registar seksualnih prestupnika, zajedno s pedofilima i silovateljima, dok ne stignu nalazi psihološkog vještačenja. Roles će ići na sud idućeg mjeseca, nakon što se završi vještačenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.