BRUTALNO

Košarkašica pretukla svoju djevojku: Upala joj u stan, vukla za kosu, šamarala i potegla pištolj

Suspendirana 10 utakmica

I.K./Avaz.ba

20.7.2019

Rikuna Vilijams. Agencije

Košarkašica LA Sparksa, Rikuna Viliams (Riquna Williams), suspendirana je na 10 utakmica nakon što je završila iza rešetaka zbog nasilja u porodici.  


Ona je, naime, silom ušla u stan svoje partnerice Alkerije Dejvis (Davis) i potom je vukla za kosu te više puta udarila šakom u glavu.

Svemu su svjedočila dva muškarca koja su se slučajno našla tu, pa su, kako je kasnije utvrđeno, požurila da pomognu nesretnoj Dejvis.

Prema izvještaju policije, muškarci su izjavili da im je trebalo čak 10 minuta da odvoje razjarenu Vilijams od njene partnerice.

Kada su ih mladići, naposlijetku, uspjeli razdvojiti Vilijams je otišla do automobila, uzela pištolj i uperila ga u jednog od muškaraca.

- Dobit ćeš svih 18 metaka - povikala je Vilijams i otišla s mjesta događaja.

Inače, Vilijams i Dejvis u vezi su pet godina uz učestale prekide. Posljednji put su prekinule mjesec prije ovog incidenta.

Košarkašica je na kraju optužena za provalu u kuću i napad, a liga u kojoj igra (WNBA) također provodi istragu u vezi sa ovim događajem. Liga je ujedno natjerala Vilijams da ode na savjetovanje zbog nasilnog ponašanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.