TRAGEDIJA Silina udara slomila mu vrat, od čega mu je grlo toliko nateklo

Otac šestero djece poginuo na plaži dok se igrao s njima, ubio ga val...

Moj partner, moja ljubav i moj dom umrli su danas u ludoj nesreći, napisala je njegova supruga

I.K./Avaz.ba
22.07.2019 11:57

Li Dingl (Lee Dingle), tridesetsedmogodišnji otac šestero djece, poginuo je na plaži u Sjevernoj Karolini nakon što ga je udario val, pri čemu je slomio vrat. 

Njegova supruga je napisala kako se igrao sa svoje troje djece na plaži Ouk Ajland kad ga je udario val.

Silina udara slomila mu je vrat, od čega mu je grlo toliko nateklo da mu je mozak ostao bez kisika predugo da bi se oporavio. Umro je u bolnici dan kasnije uprkos nastojanjima doktora da ga spase. 

Spasilačka služba Ouk Ajlanda potvrdila je da je Hitna pomoć pozvana odmah nakon nesreće, no tada je već bilo prekasno.

Moj partner, moja ljubav i moj dom umrli su danas u ludoj nesreći - kazala je njegova supruga Šenon Dingl (Shannon Dingle).  

Očajna žena napisala je i srceparajuću poruku na svom Instagram profilu. 

Upoznali smo se kada sam imala 18, a on 19 godina, i otad smo bili zajedno. Nisam očekivala da ću se od njega oprostiti u 37. godini. Ne znam kako biti odrasla osoba bez njega, no naučit ću. Samo bih voljela da ne moram - napisala je Šenon.

 

Dingle je bio predsjednik građevinske firme "Atlas Engineering" u Ralajhu, u Sjevernoj Karolini, koja se bavila popravljanjem strukturalnih problema i drugih vrsta oštećenja na zgradama. 

Na ovu funkciju je stupio samo dvije sedmice prije smrti. 

Njegov poslovni partner iz firme Tom Kaldvel (Caldwell) izjavio je da je Dingle imao "veliko srce" te da je sa suprugom odgajao šestero djece, od čega je četvero bilo usvojeno. 

- Li je bio skroman, dobar i izuzetno sposoban. Uvijek su mu prioritet bili drugi. Takvih ljudi nema puno, užasno će nam nedostajati - izjavio je Kaldvel.  

Komentari

NA VRH