ŠOKANTNO

Austrijsku sportistkinju oteo muškarac: Udario je kombijem, potom skinuo, vezao i prijetio da će je utopiti

Otmičar uhapšen

Natali Birli. Facebook

I.K./Avaz.ba

27.7.2019

Dvadesetsedmogodišnju austrijsku triatlonku Natali Birli (Nathalie) u utorak je i oteo 33-godišnji muškarac dok je vozila bicikl u blizini Graca.

Kako tvrdi, otmičar ju  je prvo udario kombijem, a potom je protiv njene volje odvezao svojoj kući, gdje je terorizirao. 

Ona je nekoliko sati nakon otmice uspjela uvjeriti otmičara da je pusti, a otmicu je opisala na svom Facebook profilu. 

- Zabio se u mene svojim kombijem pa me udario štapom po glavi, zavezao i ugurao u gepek. Osim što mi je slomio ruku, izgubila sam i svijest, a kad sam se probudila, bila sam gola i vezana za sto u nepoznatoj kući - napisala je Birli. 

Kako tvrdi, otmičar je sve vrijeme imao nož u ruci. 




- Preko očiju mi je stavio povez i nasilu mi ulijevao alkohol u usta. Onda me natjerao da odem u kupatilo - prvo mi je naredio da se okupam, a onda mi je rekao kako me namjerava utopiti - prepričala je austrijska sportašica.

Kako prenosi BBC, Birli je u trenutku očaja razgledala po kući muškarca gdje je primijetila orhideje o kojima je počela pričati kako bi otmičaru skrenula pažnju na nešto drugo.

- Pohvalila sam mu cvijeće i tad mi se jednostavno "otvorio" - počeo mi je pričati o svom pokojnom ocu, majci alkoholičarki i djevojkama koje su ga izdale. Shvatila sam to kao savršenu priliku za bijeg. Iskoristila sam njegov trenutak slabosti i nagovorila ga da me odveze kući - dogovorili smo se da ćemo ovo što se dogodilo smatrati običnom nesrećom i upalilo je - kaže Natali.

Čim je došla kući, njen suprug, s kojim ima tromjesečnog sina, o svemu je obavijestio policiju.

Dan poslije, 33-godišnji otmičar je uhapšen, a u njegovoj kući pronađen je njen bicikl.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.