HUMANOST

Efendija Vahidin i njegova supruga Mahira ponovo u akciji: Prikupljaju novac mladiću za kurs!

Tokom cijele godine oni se trude pomagati osobama kojima je pomoć potrebna

E. Šalja

31.7.2019

Bračni par poznat po humanosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Efendija Vahidin Brčić i njegova supruga Mahira Brčić iz sela Kamensko kod Olova poznati su po humanitarnim akcijama koje redovno pokreću. Tokom cijele godine oni se trude pomagati osobama kojima je pomoć potrebna. Ovoga puta bračni par je odlučio pomoći mladiću da upiše kurs. 

Naime, Mahira je objavila status na Facebooku u kojem je napisala da joj je trebalo dosta vremena da sakupi određenu svotu novca za momka čija je samohrana majka penzioner. U statusu se ona nada da će za dva dana uspjeti sakupiti još 150 KM.

- Iako sam sačekala dosta vremena da sakupim 600 KM, ali eto nisam uspjela. Evo ima 450 KM u petak aBd uplatit ću za kurs momku kojem sam htjela pomoći uz Allahovu i našu pomoć. Pa, eto još dva dana imamo vremena da se dovoljno sakupi da upiše kurs i da mu mama dobije penziju. Naše je ono što damo i ako pomognemo nekom za budućnost. To nam je veliki hajr. Pa, bujrum dobri moj narode još 150 KM, a ako više ne bude uplatit ću koliko ima šta ja mogu. Imala sam nijet da pomognem. Hvala svima koji su učinili koliko trun dobra Allah vam povećao bereket i zdravlje podario - napisala je u statusu Mahira Brčić.

Podsjetimo, za vrijeme Ramazana ekipa Avaz.ba radila je reportažu o efendiji Vahidinu i njegovoj supruzi Mahiri koji tokom cijele godine pomažu stare i nemoćne, obilaze ih i uvijek su im pri ruci.

Mještani za njih dvoje kažu da dok je hodže Vahidina i njegove hanume Mahire u Kamenskom niko neće biti gladan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.