STRAVIČNO

Majka ubila dvije kćerke jer nije mogla da se prostituiše: Osuđena na doživotnu robiju

Dok je Leksi ležala bolesna u bolnici, Porton je na internetu objavljivala golišave fotografije i nudila seksualne usluge muškarcu kojeg je upoznala onlajn

Majka ubica kćerki, Luiz Porton. Facebook

I. Š. / Avaz.ba

3.8.2019

Britanka Luiz Porton (23) osuđena je na doživotnu kaznu zatvora pošto je proglašena krivom za ubistvo svoje dvije kćerke. Majka je ugušila svoje kćerke, Leksi Draper (3) i Skarlet Vaughan koja je imala samo 16 meseci, jer su joj smetale u poslu eskorta koji je obavljala pored manekenstva, piše "Daily mail"

Pojavili su se i snimci koji pokazuju posljednje trenutke života dvije djevojčice prije nego što ih je ubila majka koja je  pružala seksualne usluge muškarcima koje je upoznala na internetu.

Na jednom snimku se vidi kako Porton staje na benzinskoj pumpi iako je Skarlet umirala na zadnjem sjedištu automobila. Drugi ipak, prikazuje ulazak Luiz i djece u zgradu u kojoj su živjeli svega nekoliko sati prije nego što je Leksi nađena mrtva.

Otac dvije djevojčice Kris Draper izjavio je da mu je srce bilo slomljeno nakon smrti Leksi, a da je za Skarlet saznao tek kasnije.

- Sve čini još tužnijim to što sam Leksi poznavao jako kratko, a Skarlet nikada nisam upoznao. Nedostajat će mi sve posebne prilike koje sam mogao da provedem sa njima. Njihov gubitak nije pogodio samo užu porodicu nego i sve koji su bili dio njihovih života.

Jedina utjeha nam je što znamo da su zajedno - dodao je.


Majka ubica kćerki, Luiz Porton. Facebook

Sud  je utvrdio da je dan nakon što je Leksi umrla Porton primila 41 zahtjev za sastanak putem interneta.





Ubijene djevojčice. Facebook

Leksi je bila u bolnici svega dva dana prije smrti, ali ljekari su joj samo propisali antibiotike i poslali je kući. Dok joj je kćerka bila u bolnici, Porton je otišla u toalet i slikala se u toplesu.


Istog dana zabilježeno je na internetu da je tražila "da li može da se umre sa začepljenim nosom i zalijepljenim ustima?" i "koliko vremena je potrebno za oživljavanje nakon utapanja?".


Sud je utvrdio da je Leksi bila mrtva kad je Porton uputila hitan poziv, a snimak na benzinskoj pumpi pokazuje da je stala da natoči gorivo kad je vozila Skarlet u bolnicu. Lekari su potvrdili da je Skarlet u bolnicu stigla u beživotnom stanju.


- Ljekari nisu mogli da pronađu ništa što bi upućivalo na prirodnu smrt devojčica - rekao je tužilac.


Obje djevojčice imale su simptome gušenja, a Skarlet je čak krvarila iz vrata. 


Sud je utvrdio da je Porton ubila svoje dvije kćerke jer su joj bile prepreka u poslu koji je obavljala. 

Ona je, ipak, na suđenju rekla: "Moje kćerke mi nikad nisu smetale i svoj život sam prilagođavala njima. Još uvek ne znam kako su umrle."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.