KONTROVERZNA ODLUKA

Klub za odrasle ponudio domaćicama mogućnost dodatne zarade

"Potpuno gole djevojke! Domaćice zarađuju dodatno! Prijavite se unutra!"

Ilustracija. Agencije

I. K. / Avaz.ba

19.8.2019

"Kandi’s Gentlemen’s Club", klub za odrasle u američkom gradu Omahi u saveznoj državi Nebraski, našao se na udaru kritika jer su na jedan od natpisa ispred kluba napisali: "Potpuno gole djevojke! Domaćice zarađuju dodatno! Prijavite se unutra!", piše ''USA Today''. 

Ovaj vid oglašavanja mnogima se nije svidio te su tražili da se natpis ukloni. 

- Moj sin je vidio taj natpis i pitao me zašto bi majke bile gole i zašto oni traže gole majke. Moj sin to može pročitati, on zna što znači biti nag i to je grozno - izjavila je za KMTV 3 jedna majka. 

Inače, ovaj klub se nalazi u blizini škola, a upravo zbog toga je gradsko vijeće jednoglasno predložilo nebraskinom vijeću za kontrolu alkoholnih pića da klubu "Kandi's" ne izda dozvolu za alkoholna pića. 

Na ovu odluku klub se žalio, potvrdio je to vijećnik gradskog vijeća grada Omahe Pit Festersen (Pete).

- Privremeni natpisi su neukusni, a ne uklapa se ni u okruženje koje je puno drugih kompanija. Ispred kluba su stavili nekoliko različitih natpisa, a policajci su ih nekoliko puta uklanjali - izjavio je Festersen.

Vlasnik kluba Rej Kurtzuba (Ray) rekao je za "USA Today" da će nastaviti stavljati natpise poput onog u kojem se spominju domaćice sve dok grad s njim ne pristane sarađivati po pitanju dozvole za posluživanje alkohola. 

On je dodao i da je prethodne sporne natpise uklonio samo da bi mogao staviti nove. 

- Namjeravam rotirati natpise i privlačiti pažnju. Želim da grad sa mnom počne sarađivati. Natpis u kojem se spominju domaćice ostaje do daljnjeg, a sljedeće sedmice ću staviti novi. Dobivam reakcije koje želim - dodao je.

Kurtzuba je rekao i kako je kontaktirao advokata grada Omahe, koji je pristao na sastanak s njim i vijećnikom Festersenom. Inače, on je prvobitno htio otvoriti "bikini" klub i, kako tvrdi, ukoliko bi dobio dozvolu za posluživanje alkohola, to bi mu rješenje bilo draže.


Iako je klub trenutno zatvoren, putem Facebook profila i dalje je u potrazi za radnicima.  

- "Kandi's" želi zaposliti 25-30 zabavljačica, odnosno plesačica. Želimo samo najbolje. Ako vjerujete da ste prava profesionalka i možete biti jedna od najboljih plesačica i zarađivačica u Omahi, onda želimo vas - stoji u oglasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.