DRUGI POKUŠAJ

Todorićeva jahta dvije godine stoji privezana u Zadru: Cijena, sitnica - 1,4 miliona eura

Proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara

Dž. B. / Avaz. ba

21.8.2019

Riječ je o luksuznoj, 24-metarskoj jahti, marke Rive 85 Opera - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Jahta ''Jana'', ponos bivšeg vlasnika ''Agrokora'' Ivice Todorića, opet se našla na tržištu. ''Fortenova'', pravni nasljednik ''Agrokora'', odlučila ju je s ''Addiko bankom'', koja je zbog zaloga stopirala prvi pokušaj prodaje, ponovno ''utopiti'', piše Tportal.  

Riječ je o luksuznoj, 24-metarskoj jahti, marke Rive 85 Opera, koja već dvije godine stoji zavezana u zadarskoj Marini. Novinari Tportala pitali su ''Fortenovu'' koriste li oni uopće jahtu i koliko ih košta vez broda. Odgovorili su kako se jahtom nisu služili, ali da je redovno servisirana.

Nisu dobili odgovor na pitanje koliko košta godišnji vez, ali u javno dostupnim cjenovnicima može se pronaći informacija da se za plovilo te dužine godišnje mjesto u marini plaća oko 24.000 eura.

- ''Fortenova'' grupa ponovo je pokrenula proceduru prodaje motorne jahte model Riva 85 Opera imena ''Jana''. Proces prodaje usaglašen je s imateljem zaloga. Jahta je redovno servisirana i održavana te je na stalnom vezu, a ''Fortenova'' grupa ne koristi navedenu pokretninu - kažu u ''Agrokoru''.

Jahta je proizvedena 2006. godine, ukupne je dužine 23,86 metara, a tražena cijena je 1,4 miliona eura. Riječ je o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca.

- Proces prodaje predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude - poručuju iz ''Agrokora''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.