U MILANSKOJ BOLNICI Nije reagirala na povišen glas i maženje

Beba pojela džoint: Sve se desilo zbog nepažljivog ujaka

Policija je pokrenula istragu

I. Š. / Avaz.ba
17.09.2019 13:06

Ilustracija

Foto: Arhiv

Jednogodišnja beba završila je u milanskoj bolnici ''Vittore Buzzi'', gdje su ljekari nakon pretraga utvrdili da je bebina krv pozitivna na marihuanu.

Roditelji bebe čija je majka Srbijanka, a otac Egipćanin pokušali su probuditi bebu koja je zaspala i bila u dubokom snu. Pošto nije reagirala ni na povišen glas i maženje, oni su pozvali Hitnu pomoć. 

Nakon što su utvrdili da u bebinoj krvi ima tragova kanabisa, ljekari su obavijestili policiju koja je pokrenula istragu protiv roditelja koji su u čudu negirali da konzumiraju bilo kakvu drogu. 

Tokom istrage utvrđeno je da je roditeljima u goste došao brat bebine mame iz Srbije, za kojeg je utvrđeno da je posjedovao i konzumirao marihuanu u vidu džointa. 

Policija i ljekari pretpostavljaju da je beba uzela samo malu količinu marihuane i slučajno je progutala, tako da nadležni nisu pokrenuli nikakav postupak protiv roditelja, dok će ujak snositi zakonom predviđene sankcije. 

U milanskoj bolnici kažu da se beba osjeća dobro, ali da će za svaki slučaj ostati još nekoliko dana u toj zdravstvenoj ustanovi na opservaciji.

Tagovi

Beba Marihuana

Komentari

NA VRH