NEVJEROVATNO

Prva klasa u avionu ukrašena s 500.000 dijamanata

Mnogi su bez imalo povjerovali u ovo

Bar u prvoj klasi aviona. Instagram

J. A. / Avaz.ba

21.9.2019

Avio-kompanija je prošle godine napravila pravu pometnju na društvenim mrežama objavivši fotografiju Bling (svjetlucav) 777 aviona. Zapravo se radilo o umjetnici koja se bavi “ukrašavanjem“ svega što stigne, pa je tako i avion Emirata ukrasila dijamantima. Mnogi su bez imalo sumnje povjerovali da je avion realnan.

Nakon godinu, umjetnica Sara Šakel (Shakeel), ponovo je napravila istu pometnju na društvenim mrežama. Zapravo, ljudi počinju vjerovati onda kada Emirati Erlajns objavi njene fotografije na svom profilu. 

Ovaj put je u pitanju bar u prvoj klasi. Potpuno je ukrašen dijamantima koji svjetlucaju unaokolo dok stjuardesa ljubaznog osmijeha čeka da neko poruči. Avio-kompanija je objavila i ovo djelo Sare Šakel, bez jasne poruke koja bi objasnila da se radi o lažnoj fotografiji.

View this post on Instagram

Waiting for my Ride 💎 . . So Ladies & Gentlemen , I am officially flying to #milan to fall in love with #art #culture #italy to witness the love #glamourtalentawards has to offer ! I have to remind myself & all of you again and again, This all happened cause some of you prayed & some sent love 💕 to the universe & God just had to make it happen!! Just an ordinary big eyed - hopeful artist trying to live the best out of the world has to offer! Love you and thank you!!! Can’t wait to share everything with you all! . . . P.s I got a freaking upgrade to #milano !!!! . . . #art #artwork #collageart #artist #vision #fly #high #flying #godisgreat #pink #clouds #hope #lovemyjob #plane #emirates #flyhigh #arte #crystalart #crystalartwork #travel #travelphotography #blog

A post shared by Sara Shakeel (@sarashakeel) on

Koliko pažnje je umjetnica svojim radom privukla i koliko se ta ideja svidjela ovoj avio-kompaniji govori činjenica da su čak pozvali stručnjaka u Svarovski radnji kako bi saznali koliko bi bilo potrebno kristala da se bar s fotografije učini realnim.

Odgovor je bio da bi bilo neophodno barem mjesec dana rada, kako bi se ugradilo 500.000 kristala koliko bi bilo potrebno da se ovaj “sjajan plan“ realizira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.