NEVJEROVATNO Pometnja na društvenim mrežama

Prva klasa u avionu ukrašena s 500.000 dijamanata

Mnogi su bez imalo povjerovali u ovo

J. A. / Avaz.ba
21.09.2019 13:55

Bar u prvoj klasi aviona

Foto: Instagram

Avio-kompanija je prošle godine napravila pravu pometnju na društvenim mrežama objavivši fotografiju Bling (svjetlucav) 777 aviona. Zapravo se radilo o umjetnici koja se bavi “ukrašavanjem“ svega što stigne, pa je tako i avion Emirata ukrasila dijamantima. Mnogi su bez imalo sumnje povjerovali da je avion realnan.

Nakon godinu, umjetnica Sara Šakel (Shakeel), ponovo je napravila istu pometnju na društvenim mrežama. Zapravo, ljudi počinju vjerovati onda kada Emirati Erlajns objavi njene fotografije na svom profilu. 

Ovaj put je u pitanju bar u prvoj klasi. Potpuno je ukrašen dijamantima koji svjetlucaju unaokolo dok stjuardesa ljubaznog osmijeha čeka da neko poruči. Avio-kompanija je objavila i ovo djelo Sare Šakel, bez jasne poruke koja bi objasnila da se radi o lažnoj fotografiji.

Koliko pažnje je umjetnica svojim radom privukla i koliko se ta ideja svidjela ovoj avio-kompaniji govori činjenica da su čak pozvali stručnjaka u Svarovski radnji kako bi saznali koliko bi bilo potrebno kristala da se bar s fotografije učini realnim.

Odgovor je bio da bi bilo neophodno barem mjesec dana rada, kako bi se ugradilo 500.000 kristala koliko bi bilo potrebno da se ovaj “sjajan plan“ realizira.

Komentari

NA VRH