SUPERLUKSUZ Magnet za slavne i bogate u Dubaiju uskoro otvara vrata

Najelitniji hotel na svijetu: Jedan toranj će imati 795 soba i apartmana na 43 sprata

U rezidencijalnom dijelu bit će 231 apartman, koji će imati od dvije do pet soba, a najmanja početna cijena je dva miliona dolara

Dž. B. / CNN
01.10.2019 14:11

"Atlantis 2" trebao bi biti gotov do kraja 2020. godine

Foto: CNN

Hotel "Atlantis" na umjetnom otoku Palm Džumeira u Dubaiju, otkad je otvoren 2008. godine, bio je sinonim za bogatstvo. 

Već na otvorenju postao je magnet za slavne i bogate, koje je "Atlantis" privukao brojnim atrakcijama, ali prije svega najspektakularnijim hotelskim sobama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.  

Novi projekt "Atlantis 2" mogao bi biti mnogo bolji od originala. "Atlantis 2" trebao bi biti gotov do kraja 2020. godine, a ovaj megaprojekt Dubai će platiti 1,4 milijarde dolara. Gradi ga Grupacija "Kerzner", koja je napravila prvi "Atlantis", a inače su specijalizirani za gradnju luksuznih resorta po cijelom svijetu.

"Atlantis 2" bit će smješten tik do mora na Palm Džumeiri i prostirat će se na 63 hektara. Dizajn hotela je veličanstven, a dominira spa-most koji spaja dva tornja. Gostima će na raspolaganju biti privatni infiniti bazeni, za njih će kuhati slavni kuhari, kao što su Heston Blumental (Blumenthal) i Hoze Andres (Jose), a u Dubaiju ga najavljaju kao novu generaciju superluksuza.

Kompleks se počeo graditi 2014. godine, a dva tornja imaju različitu namjenu. Jedan je resort, a u drugom će se nalaziti rezidencije koje su namijenjene za prodaju. Spa-most kojim su spojena dva tornja, pun je bazena, loungea te oaza za vježbanje i opuštanje. 

Toranj koji se odnosi na resort, imat će 795 soba i apartmana na 43 sprata, kao i privatne klubove, restorane i barove.

U rezidencijalnom dijelu bit će 231 apartman, koji će imati od dvije do pet soba, a najmanja početna cijena je dva miliona dolara. Sve rezidencije imaju vrt s terasom i infiniti bazen, a stanari će imati i privatnu plažu.

Komentari

NA VRH