DOM IZ SNOVA

Pogledajte kako izgleda život u kući od 17 kvadrata: Ona je uspjela nemoguće

Ima sve što joj je potrebno

Kuća Doli Rubijano: Dom iz snova. Instagram

J. A. / Avaz.ba

9.10.2019

Doli Rubijano (Doli Rubiano) iz Melburna jednom prilikom je odsjela u maloj kući na točkovima i toliko joj se svidjelo da je odlučila da kupi jednu i useli se u nju. 

View this post on Instagram

This is Tiny MissDolly now. Swipe left to see how the original miniature model looked like. More photos on the blog. I just posted “How I managed to get a tiny house built by a pro builder in 10 weeks with my limited budget.” If that interests you, click the link in my bio or view the latest story and swipe up 😊 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #tinyhouseonwheels #minimalism #simplify #tinyhousemovement #tinyhome #tinyhouse #livingtinyproject #tinyhouseliving #smallspaces #tinyspaces #livingsmall #simpleliving #lessismore #tinyliving #tinymissdolly #beinspired #tinyhouseaustralia #tinyhouselife #makeityourown #smallspaceliving #homesweethome #homeinspiration #tinyhousetalk #tinyhousebuild #tinyhousedesign

A post shared by Tiny Miss Dolly On Wheels (@tinymissdollyonwheels) on

U kuću je uložila oko 65 hiljada dolara i u prostoru koji ima samo 17 kvadrata uredila je svoj dom iz snova koji je oduševio ljude širom svijeta.  

53-godišnja Doli svojoj kući je posvetila Instagram profil koji ima 94 hiljade pratilaca.

Za uređenje joj je, kako prenosi Dejli Mejl, trebalo samo 10-ak dana, a u kući ima sve što joj je potrebno za život: potpuno funkcionalnu kuhinju, dvije sobice i ugradni ormar.

Na kraju dana sve se svodi na to kako se osjećam, ako mi zbog nečeg preskoči srce, odlučim da to i napravim - ispričala je Doli i dodala da je prvo posjetila i probala nekoliko kuća na točkovima, dok nije odlučila koja joj najviše odgovara. 

View this post on Instagram

It’s now the middle of Winter here in Australia! Someone asked me how I heat the tiny house. I have a 1000W oil heater enough to keep me warm when I’m on the main floor. When I go to bed I have two things that keep me warm throughout the night. Can you guess what they are? You can see those two things in the photo. The guessing game begins! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #tinyhouseonwheels #minimalism #simplify #simplifyyourlife #tinyhousemovement #tinyhome #tinyhouse #tinyhouseliving #livingsmall #simpleliving #tinyliving #tinyhouselife #tinyhouseaustralia #tinymissdolly #beinspired #makelifeyouradventure #smallspaces #tinyspaces #interiordesign #homedecor #designlife #makeityourown #bhghome #smallspaceliving #cozyhome #homesweethome #homeinspiration #apartmenttherapy #tinytinymoments #bedroominspiration

A post shared by Tiny Miss Dolly On Wheels (@tinymissdollyonwheels) on

- Isprobala sam ih nekoliko kako bih dobila pravi osjećaj prostora u kome mogu da živim, a da ne poludim, naročito ako mi gosti dođu u posjetu - dodala je Doli.

Na gornjem spratu kuće je uređen prostor za spavanje, a u donjem dijelu su kuhinja i kupatilo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.