AUSTRALIJA Samo za ženske oči

Vatrogasci pokazali izvajana tijela na novom kalendaru

Snimanje najnovijeg kalendara trajalo je tri sedmice, a sav prihod, kao i svake godine, ide u humanitarne svrhe

Z.K. / Avaz.ba
10.10.2019 12:09

Izradili su šest različitih tematskih kalendara

Foto: Agencija

Australski vatrogasci i ove godine imaju posebnu poslasticu za žene, kalendar za 2020. godinu, na kojem izgledaju izuzetno privlačno, uostalom, kao i ranijih godina. Nagi su do pasa, a zbilja imaju šta pokazati i uz svakoga je neka životinja, od štenaca, mačića i konja do domaćih i divljih životinja.

Izradili su šest različitih tematskih kalendara. Inače, ovakve kalendare prave od 1993. godine, a za svako snimanje okupljaju se iz cijele Australije, iz urbanih dijelova zemlje, sa sela, iz oružanih i zrakoplovnih snaga te korporativnih službi za gašenje požara.

Snimanje najnovijeg kalendara trajalo je tri sedmice, a sav prihod, kao i svake godine, ide u humanitarne svrhe. Od osnivanja 1993. godine donirali su više od tri miliona dolara raznim dobrotvornim organizacijama širom Australije, od onih koji brinu za bolesnu djecu do udruženja za zaštitu životinja.

Za samo pet godina prikupili su gotovo dva miliona australskih dolara zbog sve veće medijske popularizacije toga što rade. Kalendare naručuju ljudi iz cijelog svijeta.

Komentari

NA VRH