VIRALNO

Sjećate li se Čarlija koji grize brata: Evo gdje su danas legendarni dječaci...

Hauard Dejvis-Kar početkom 2007. godine provodio je vrijeme sa svoja dva sina i snimao ih, jedan od videa postao je najgledaniji na YouTubeu

Čarli s bratom. Screenshot

Avaz.ba / 24sata.hr

17.10.2019

U smislu društvenih mreža i interneta, 2007. godine bilo je vrijeme mnogo jednostavnije nego danas. YouTube zvijezde još nisu bile svjetski poznati selebritiji, a Instagram nije ni postojao.

Hauard Dejvis-Kar (Howard Davies-Carr) te je 2007. jednom prilikom, kao i inače, snimao svoja dva sina, za uspomenu. Na jednom od snimaka tada trogodišnji Hari (Harry) čuvao je jednogodišnjeg Čarlija (Charlie). Čarli ga je ugrizao jednom, a onda i drugi put, kad je to Harija poprilično zaboljelo.

- Čarli me ugrizao, opet - rekao je još u boli Hari, i ne znajući da će obojica zbog te rečenice tri godine kasnije postati svjetske zvijezde.

Naime, nakon što je otac snimak pokazao rodbini, neki od njih su ga molili da im je pošalje mailom. Kako bi sebi olakšao posao, Hauard je jednostavno video stavio na YouTube i svima slao linkove.

To je bilo u maju 2017. Već u februaru 2008. video je imao 2,6 miliona pregleda. U martu 12 miliona. Do decembra te godine video je postao 12. najgledaniji na YouTubeu s čak 65 miliona pregleda. U avgustu 2009. "Charlie bit my finger" postao je drugi najgledaniji video na YouTubeu, a već u oktobru tada najgledaniji video u povijesti YouTubea.

Danas, 12 godina kasnije, video je pregledan više od 870 miliona puta.

Iako nije poznato koliko je porodica zaradila od videa, Hauard Dejvis-Kar kaže da su njime osvojili 'meme-lutriju'. Novac od videa im je, kaže, omogućio da se odluče na još dvoje djece, da kupe kuću i da djeca idu u privatne škole.

Prije dvije godine, kada se obilježavala deseta godišnjica od uploadanja videa na YouTube brojni su mediji snimili priloge o njima. Čarli je tada objasnio da ga ne zanima "internetska" karijera, a Hari je rekao da ga nešto takvo ne zanima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.