STRAVIČNO Slučaj koji je sve zaprepastio

Ostavio ženu da umre: Pojačao TV da se ne čuje kako vrišti

Bolovala od raka dojke i živjala u nehumanim uslovima

N. D.

Velah: Živjela u teškim mukama

Foto: Livepool Echo


Valeri Velah (Valerie Wallach) preminula je u teškim bolovima, a kada je pronađena kući u Tokstetu nedaleko od Liverpula bila je u fotelji u velikoj prljavšini. Mediji u Engleskoj su rekli kako se radilo o „paklu u kući“, obzirom da je žena boravila u nehumanim uvjetima. Imala je otvorene rane, a oko nje su bile muhe i crvi.

Stvar još gorom čini podatak da žena nije živjela sama - imala supruga Ričarda (Richard), ali on nije pomogao, a kako piše „Liverpool Echo“ upravo je on krivac za uvjete u kojim je boravila njegova supruga s kojom je u braku bio 15 godina.

Valeri je imala rak dojke, a šokirani radnici hitne pomoći opisali su 62-godišnju ženu kao "najgore stanje živoga čovjeka koje su ikada vidjeli".  Ostavljena je da sjedi u fotelji u mokraći i fekalijama, a bila je tako loše da je izgubila sposobnost govora. Umrla je od zastoja više organa 19 dana nakon što su je pronašli. 

Moglo bi se reći da se jednostavno radi o prljavom i nemarnom čovjeku, ali Ričard to nije bio kada se govori o prostoriji gdje je on boravio. Njegova soba je bila sasvim uredna, dok za suprugu nije mario.

Nakon svega na površinu su izašle stravične informacije. Kako piše „Mirror“ Valeri je mogla samo da vrišti. Komšije su govorile kako su jedno vrijeme čuli njene glasne vriske, ali Ričard je odlučio da to uguši. Konstantno je u njenoj sobi gdje je boravila bio upaljen televizor koji je bio glasno pojačana, kako se ne bi čulo da nesretna žena doziva pomoć.

Slučaj je sada stigao u javnost, a sve se odigralo 2017. godine. Ričard Velah ovih dana je osuđen na 8 godina zatvora zbog nemara koji je doveo do smrti.

  • Mjesto gdje je nesretna žena boravila

    Mjesto gdje je nesretna žena boravila

    Foto: Liverpool Echo


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na