LUKSUZ

Ovo je najskuplja vila u SAD, evo zašto

Finansijer i filantrop Geri Vinik prodaje svoje imanje

Luksuzno imanje vrijedno 225 miliona dolara. Agencija

Z.K. / Avaz.ba

28.10.2019

Jeste li ikada vidjeli najskuplji dom u Sjedinjenim Američkim Državama? Dobra vijest je da sada možete biti njegov vlasnik. S postavljanjem rekorda kao najskuplje plaćenog rezidencijalnog posjeda u SAD, finansijer i filantrop Geri Vinik (Gary Winick) prodaje svoje imanje na Bel Eru, po cijeni od 225 miliona dolara.


Unutrašnjost vile. Agencija

Nazvana ''Casa Encantada'', ova vila koja mjeri od 4.000 kvadrata, zauzima posjed od osam hektara i sastoji se od 60 soba, pri čemu svaka od njih ima pogled prema gradu, okeanu ili bašti.

Rezidencija je izgrađena tokom tridesetih godina. Otad vila je prošla kroz nekoliko procesa renoviranja i sada je poznata kao najluksuzniji posjed Amerike danas.

Luksuzna vila ima i kućicu pored bazena, s profesionalnim privatnim kinom i formalnim barom, osvijetljeni teniski teren, košarkaški teren, sasvim opremljenu kuću za goste, nekoliko plastenika i Koi jezera.

Ulaz na imanje. Agencija

U pravom kraljevskom stilu ulazni hodnik vile pozdravlja posjetioce šest metara visokim plafonima, koji vode do luksuzne prijemne sale, trpezarije i dnevnog boravka.

Prethodno, rekord za najskuplju vilu u Sjedinjenim Američkim Državama držala je vila u stilu francuskog zamka, nazvana ''The Manor'', uz još jedan posjed na Bel Eru, koji je posjedovao helikopter i kolekciju automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.